Közép-Magyarország

Tisztelt budapesti hajléktalanellátásban dolgozók!
Tisztelt Tizek!
 
Jelentős változások történtek az elmúlt időszakban a budapesti hajléktalanellátás területén és ezeknek jelentős következményei, jelentős változások várhatóak.
Magam ilyen, fontos változásnak tekintem, hogy a Fővárosi Önkormányzat minden eddigi szerződéses kapcsolatát megszűntette a nem-önkormányzati hajléktalanellátó szervezetekkel, érzékenyen szűkítette saját fenntartású intézményének forrásait, de fontos változásnak tekintem azt is, hogy az Összefogás Közalapítvány további sorsa ma még bizonytalan (akárcsak a prevenciót szolgáló Hálózat Alapítványé), fontos változás, hogy a Fővárosi Hajléktalanügyi Konzultatív Tanács, vagy éppen a „Tizek Tanácsa” máig nem talált felelős tárgyaló partnerre, illetve még annyira sincs „Fővárosi hajléktalanügyi koordinátor” mint korábban.
 
Egyfajta tabula rasa helyzet állt elő – miközben a hajléktalanná válás kockázata igen jelentősen megnőtt, a hajléktalanságból kikerülés lehetőségei pedig – legalább is rövid távon – igencsak nehezedni látszódnak.
 
Ebben a helyzetben szavamat adtam Budapest Főváros főpolgármesterének, hogy a közeli jövőben (kb. másfél hónapon belül) leteszek az asztalára egy stratégiai/cselekvési terv javaslatot a budapesti hajléktalanellátás jövőjére vonatkozóan. Ebben (is) együtt dolgozok Vecsei Miklóssal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökével. A javaslat pénzügyi kereteiről jelenleg legfeljebb azt tudjuk feltételezni, hogy a Fővárosi Önkormányzat az elkövetkező években is akkora forrást szán erre a problémára, mint 2011-ben, vagy legfeljebb akkora forrást, mint 2010-ben. De ez a feltételezett forrás is csak akkor marad lehetőség, ha a kialakítandó javaslat alapján készülő előterjesztést, annak tartalmát és részleteit a Fővárosi Közgyűlés elfogadja. Önmagában tehát semmilyen javaslat nem rendelkezik azzal a garanciával, hogy elfogadást is nyer.
 
Kérem azokat, akik hozzá kívánnak járulni a készülő javaslathoz,
a pénzügyi, szervezeti és egyéb tényezőket számba véve reálisan megvalósítható javaslataik lennének a budapesti hajléktalanellátás közép távú jövőjére vonatkozóan, hogy e javaslataikat juttassák el hozzám 2011. április 30-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre!
 
Természetesen személyesen is szívesen megbeszélem a hozzám eljuttatott javaslatokat, négyszemközt, vagy sok szemközt, a Tizek ülésén, vagy bármilyen más formában, aki, ahogy kívánja. E megbeszélések és javaslatok számomra (is) fontosak, a majdan elkészülő javaslatért és saját elgondolásaimért azonban természetesen magam fogom vállalni a személyes felelősséget.
 
Üdvözlettel
Győri Péter

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #26 Evettke 2011-04-30 21:26
Végre megmozdult a "szakma", még ha csak itt írogatunk is egymásnak, mert egyéként rólunk szoc.m.-ról soha senki, sehol nem tesz említést. Mintha GYP. és VM.kivül más nem is dolgozna kőkeményen ebben a szakmában,csak Ők viszik hátukon egy személyben az intézményeket?! 20 év óta mit tudnak felmutatni ezek a "szobatudósok"? a saját érdekeik, pozíciójuk megtartásán kívül. A kilobbizott lsd.GYP.karácso nyi jutalma!!! a jó magas fizetésük, álláshalmozás, médiában tetszelegni, - üres lózungokkal, szánalmas. Nyár óta összesen ennyit tudott GYP. Tarlósnál elérni. Itt az ideje, hogy ezek végre elhuzzanak fuziós sebességgel!
Idézet
 
 
+2 #25 didaktika 2011-04-29 13:46
Ketyeg az óra Főhajléktalanügyérek!

Tarlós kegyeiért folytatott harcban csak egy maradhat meg fent győztesen.
Valakinek hamarosan mennie kell! Végre közületek is.

Küszködtök, hiszen életetek önmagáért való célja a harc és így a pusztítás is. A kettő csak együtt létezik.
Ez az amit adtatok az elmúlt húsz évben, semmi más.

pápá!
Idézet
 
 
0 #24 emendé 2011-04-27 13:10
Megszavazták. Gyépé legalább megszólalt. De Vecsei lapít, nem akarja kihűteni a húsosfazekat...
Idézet
 
 
+3 #23 bmszki 2011-04-26 21:55
Gy.P!

Nemcsak a nevemben szólok!

A részemről úgy vélem, a szociális rendszerben a jelenléted prózai és hiábavaló.
Az úgynevezett baloldali és liberális szellemi elit sajátossága, hogy minden rezsimben és mindenáron uralmi pozícióban akar maradni, hogy a hatalmat kiszolgálhassa, s ezáltal kivételezett, privilegizált helyzetet biztosítson magának.
Te az SzDSz alapító és aktív tagja voltál, vállaltad ezt! Ne akarj másokat megtéveszteni, most is az vagy!

GyP és társai a Paul Johnson angol történész által „értelmiségiekn ek” nevezett modern entellektüel kasztjának jellegzetes képviselői. Magasztos, humánus eszméket hirdetnek, saját életvitelükkel pedig épp ezt a fennköltséget tagadják, s teszik pokollá a környezetükben élők, családtagok, hozzátartozók, barátok, beosztottak életét.
Mert végül is egoista hedonizmusuk és exhibicionizmus uk okán egyetlen életelv vezérli őket: minden körülmények között ők legyenek felül, és ők legyenek a nyilvánosság színpadának főszereplői.

Köszönjük szépen, nem kérünk belőled sem és a neked és pártodnak behodolokból.
Azt sem tudod, hogy mit csinálsz és ez már nagyon régóta így van. Egyetlen dolog amely érdeked: a hatalom és annak megtartása.

efeszkái másképpen
Idézet
 
 
+2 #22 bolsi 2011-04-24 08:37
T. vizsgálat!

Én nem azonosítanám az általad emlitett személyeket a kirekesztés, diktatúra, szervilizmus, demagógia, alkoholizmus, erőszak, kicsinyesség, bosszúállás, korrupció, primitiv kishitűség, nárcizmus, női dolgozók szexuális zaklatása, politikai szarkeverés fogalmakkal!

Mégha mindez igaz is (ugysem hiszi el senki, elég letagadni)
nekik ez jár! Joguk van hozzá.
Idézet
 
 
+1 #21 vizsgálat 2011-04-23 11:44
Röhognöm kell!

Pénzbírságról:
Bevezették azt ami mindenhol Európában mindenhol létezik.

Ahova be kellene menni szállást kapni:
Ezek a barmok úgy beszélnek az általuk létrehozott és 20 éven keresztül működtetett intézményekről, mintha semmi közük nem lenne hozzá. Agyba-főbe verik az ott lakók az ott dolgozókat.

De, hogy mindent meglehessen magyarázni:
Önmagukat megvizsgálják kérdőívekkel! (nagybetűs F3, hitelesség zálogául)

Mi gondoltok magatokról?

Ti fogtok itt bármit is megoldani?

Max a szeszben oldjátok meg a problémáitokat mint mezei vagy győri. Vagy a szaxben, mint vecsési.
Idézet
 
 
+6 #20 Göb 2011-04-15 13:41
T. Edit!

Szerinted nem függ össze az, hogy együtt dolgozott-e valaki Győrivel és névtelenül szól csak hozzá?
(egyébként kérdésed tárgyát nem nevezném sem „együttnek”, sem „dolgozásnak”, inkább valami beteg elme kényszerének)
A kérdésedben benne van a válasz!

Martürion részedről a hozzászólás, mint a többi ilyen is.
Idézet
 
 
+1 #19 szalo edit 2011-04-14 17:50
Ha már ilyen beszélgetésbe keveredtünk, kíváncsi lennék arra, hogy a névtelen hozzászólok miért nem vállalják a nevüket. Ezt azért lenne jó tudni, mert talán jobban megérthetném a hozzászólásaito kat (dolgozott valaki Győrivel???).
Idézet
 
 
0 #18 veronika 2011-04-13 18:02
Az nem itt, és nem most volt, mikor azért kaptam megjegyzéseket, mert az a főnököm aki. Ezekben a megjegyzésekben az nem tetszik, és azért kezdtem el hozzászólogatni , mert most is úgy gondolom nem Péteren múlott, múlik minden. Nem értem, hogy azért mert nekem más a véleményem mint sokaknak, és ennek hangot is adok (névvel) miért az következik, hogy nyalok a Péternek?!
Idézet
 
 
+7 #17 Dokumentum 2011-04-13 16:29
Kedves Gyépé Baráti Kör!

Rajtatok múlik a szolgáltatás minősége?
Akkor rajtatok múlik az is, hogy több száz embert bezsúfoltok embertelen körülmények közé. Ezekre jó érzésű ember nem megy be sem aludni, sem dolgozni. Sem szociális, sem hajléktalan.

A stílus maga az ember?
Ezt mond a szemébe Péterek, Józsinak vagy Miklósnak! Sokan megtették már előttetek, egyik sem dolgozik már a szakmában.

Hagyjuk a párbeszédet?
A fenti meghívás tangóra (lásd cikk) Péter részéről miről szól? A saját maga tehetetlenségér ől, nem párbeszédről. Arról, hogy lövése sincsen arról, mikképpen kéne a szociális rendszerhez nyúlni, ahhoz, hogy betöltse az a szerepét.
Egyébként néhány éve Gyurcsánnyal személyesen tárgyalt ugyanerről (tékozló koldus ruháját…). Biztos elfelejtette már azt ami akkor volt a fejében. A nagyság átka…
Mit csináltak ezek az elmúlt 20 évben, miközben nő a hajléktalanok száma megállíthatatla nul?

Nincsenek rossz szakemberek?
Igenis vannak rossz szakemberek, csak rettegtünk kimondani a hibáikat, félve a megtorlástól. Ezért nem dolgozom már én sem a szakmában.

Most egyébként kilógnak a Tarlós fenekéből („szavamat adtam Budapest Főváros főpolgármesteré nek”), mint a nagy szakértők! Ősszel hecckampányt indítottak ellene, azzal mi lett? Már nem is érdekesek a fél évvel ezelőtti érvek? Ennek számít a szava? Hazudik állandóan.

A beosztottak nevét megsem jegyzi Pé?
Minek jegyezze meg, úgy beszél másokkal, amiért kulturálatlanab b kocsmákban is kiküldenék az ajtón. Itt viszont megteheti. Vajon miért?
Mert nincsenek rossz szakemberek. Vagy mégis vannak?

Idézet fentről, mint utolsó mondat:
„A majdan elkészülő javaslatért és saját elgondolásaimér t azonban természetesen magam fogom vállalni a személyes felelősséget.”
Mindjárt elsírom magamat, könnybe lábadt a szemem, ez olyan szép! Kér, hogy megint hazudik.
Nem vállalta eddig sem semmiért a felelősséget, különben már rég nem lenne a szakmában, sem ő, sem a haverjai és mindenkinek jobb is lenne így.

Legfőképp a hajléktalanoknak.

Dokumentum
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com