Közép-Magyarország

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén többek között arról az előterjesztésről is dönt, amelynek értelmében 50.000 forintig terjedő pénzbírsággal lennének sújthatóak azok a hajléktalanok, akik a közterületet "életvitelszerű lakhatás céljára" használják. Tarlós István főpolgármester javaslata szerint szabálysértésnek minősülne az is, ha valaki "az életvitelszerű lakhatás céljára használt ingóságait a közterületen tárolja". A javaslat azokat a hajléktalanokat érinti, akik valamiért nem veszik igénybe a szállásokat.

 
A javaslat büntetendővé tenné azokat az eseteket is amikor valaki az életviteléhez szükséges személyes tárgyait, ingóságait közterületen tárolja, valamint közterület-használati engedélyhez kötné a szórólapozást, a kézből történő utcai árusítást és az utcazenélést is.
 

Az előterjesztés eredeti szövege megtalálható a főváros honlapján.

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+2 #3 tenagyonhülye 2011-04-24 20:57
Kedves Mária!

Mégis milyen intézményen belüli büntetésre gondolsz?

Mondjuk ilyenekre gondolsz? Nem kap vacsit, kikötés, kaloda, bilincs, csúnya pislantás, pörgetés...

Te mit csinálnál azzal az ügyféllel aki megkéseli, megveri, szemen köpi, ököllel arcon üti vagy a nyakához kést szorit a kollégáknak vagy a sorstársainak? Ezek MINDENNAP megtörténő dolgok a szállókon csak kuss van róla.
Az a legkevesebb, hogy elküldik az ilyen embereket (?) a szállokról.
Vannak helyek ahol nem küldik el őket, ezek olyanok is, mint a földi pokol. Könyves, Előd, Dankó, Izola.
Menj be bármelyikbe bármikor, meglátod milyen aranyos kis helyek ezek!
Idézet
 
 
-3 #2 Szekeres Mária Katal 2011-04-24 16:10
Nekem az a hozzáfűzésem,ho gyha a hajléktalanokat megfogják büntetni az utcán való lakhatásért,akk or jó lenne ha a hajléktalan intézményeket is megbüntetnék,ho gyha nem engedik be a hajléktalanokat aludni,netán kiteszik éjszakára!!! Ezt azért mondom,mert sok hajléktalan intézmény nem engedi be a hajléktalanokat aludni és azt is megteszik,hogy éjszaka közepén kirakják őket!!! Ilyen esetben csak az utca marad nekik és azért ne a hajléktalanok igyák meg a levét ennek,hogy még meg is büntetik őket!!! Tehát akkor,hogyha valóban nem engedtek be egy hajléktalant aludni,akkor azt a pénz bírságot fizesse ki az az intézmény amelyik nem engedte be vagy kirakta éjszakára a hajléktalant!!! :P Ez azért is lenne jó ötlet,mert akkor biztos,hogy nem mernék az intézmények utcára tenni a hajléktalanokat !!! :D Tehát az intézményeket is fegyelmezni kéne ebből a szempontból!!! :lol: Hogyha az a hajléktalan hibát követet el,akkor azt nem azzal kell büntetni,hogy utcára rakom,hanem hozzanak az intézményeken belül valami olyan büntetést ami vissza fogja őket,hogy még egyszer olyat ne csináljon az érintett!!! Hogyha még is kirakta a hajléktalanokat az utcára az intézmény,akkor nekik csak az utca fog maradni,viszont az igazságtalanság nak tartom,hogyha ezért is a hajléktalanok fizessenek!!!
Idézet
 
 
+7 #1 Rozsi_ÜH 2011-04-21 22:16
Valószínű, hogy a közterületen élők nem tudják kifizetni a bírságot. Feltételezem, hogy ha lenne 50000 Ft kidobni való pénzük, nem ott és úgy élnének, mint ahogy. Igaz, a börtönök komfortfokozata jobb, mint az utcáké, de munkalehetőség ott sincs. Így megoldják a megélhetési, létfenntartási problémájukat, akkor viszont, ha nem tudnak fizetni, ezt közvetve átvállalják az adófizetők.
Nem kerül túl sokba ez a városkép átalakítás?
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com