Közép-Magyarország

Ha a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyja azt a rendeletet, mely szabálysértéssé nyilvánítja a kényszerű közterületen alvást, a Menhely Alapítvány minden jogi eszközt föl fog használni, hogy egyetlen fedél nélküli embert se érjen jogsérelem, és minden szociális összefogást mozgósítani kíván, hogy a hajlék nélküli emberek emberibb körülmények közé kerüljenek, ne fogdába.

Nem harcolunk azért, hogy emberek közterületeken lakhassanak a huszonegyedik század. elején, béke időben. Ellenkezőleg. Azért küzdünk, dolgozunk, lobbizunk minden kormányzatnál és helyhatóságnál, hogy végre tegyenek hathatós lépéseket a polgárok lakhatásának biztonsága érdekében, végre kezeljék a hajléktalanságot, az otthontalanságot, az ezekkel járó emberi elesettséget és szenvedést a maga helyén.


A megfélemlítés, a büntetés, az elzárás, vagy azzal való fenyegetőzés semmire nem megoldás, nem közelebb, hanem messzebb visz mindenkit e nem kívánatos helyzetek megoldásától. Az elmúlt húsz év során a szociális szervezetek, a hajléktalanellátó intézmények emberek ezreit mentették meg a fagyhaláltól, emberek tízezreit segítették utcáról emberibb körülmények közé, nyújtottak fedelet a lakásukat elveszítők számára. Csepp a tengerben. Újabb és újabb emberek ezrei sodródtak a társadalom peremére, akikre most emiatt büntetés vár.

Teljesen abszurdnak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben évtizedek óta nem sikerült egyetlen kormányzatnak sem érdemben javítania a legszegényebbek lakhatási körülményein, miközben családok tízezrei reszketnek a kilakoltatástól, és nagyon sokan már segítség és a munka hiányában a semmibe zuhantak, aközben pénzbírsággal és elzárással kívánják büntetni azokat, akiknek egyszerűen nincs hol lakniuk.

Több ezer ember él fedél nélkül és elkezdődtek az újabb kilakoltatások. A Fővárosi Közgyűlés úgy alkot büntető rendeletet róluk, hogy közben felbontotta az összes szerződését a hajléktalanellátó szervezetekkel, jelentősen lecsökkentette a megoldásra szánt forrásokat, a befogadó helyek számát egy ággyal sem növelte.

A Menhely Alapítvány is rendet akar végre a városban: a rend ott kezdődik, ahol minden embernek van – bármily szerény – otthona, senki nem kénytelen emberi méltóságától megfosztva tengődni.

Dr. Győri Péter
Menhely Alapítvány
kuratórium elnöke

Sajtókapcsolat: Matlári Ferenc szociális munkás +36 20 318 03 94 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

PETICIÓ

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #2 Buzás Endre 2011-04-30 20:11
Már a bírságolás lehetősége is borzalom.
Idézet
 
 
+1 #1 Mező Vera 2011-04-30 11:14
Amikor Tarlós azt mondja, hogy nem kívánják börtönbe zárni a hajléktalanokat , igazat mond. Tarlós célja, hogy Budapestről kergesse el a hajléktalanokat . Ez persze nem felvállalható cél, ezért beszél mellé, ha kérdezik. Tarlós csak egy helyi politikus, nem gondolkozik nagyban. Ő nem a hajléktalan helyzetet kívánja megoldani, csak a saját területén kívülre tolni. Így válik ez a probléma országossá. Ez ugyanolyan, mint amikor egy háztartás a szemetét a szomszéd elé rakja, és aztán azt veszi észre, hogy egyszercsak mégiscsak ráömlik az egész.
Nem okos "megoldás".
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com