Közép-Magyarország

Ha a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyja azt a rendeletet, mely szabálysértéssé nyilvánítja a kényszerű közterületen alvást, a Menhely Alapítvány minden jogi eszközt föl fog használni, hogy egyetlen fedél nélküli embert se érjen jogsérelem, és minden szociális összefogást mozgósítani kíván, hogy a hajlék nélküli emberek emberibb körülmények közé kerüljenek, ne fogdába.

Nem harcolunk azért, hogy emberek közterületeken lakhassanak a huszonegyedik század. elején, béke időben. Ellenkezőleg. Azért küzdünk, dolgozunk, lobbizunk minden kormányzatnál és helyhatóságnál, hogy végre tegyenek hathatós lépéseket a polgárok lakhatásának biztonsága érdekében, végre kezeljék a hajléktalanságot, az otthontalanságot, az ezekkel járó emberi elesettséget és szenvedést a maga helyén.


A megfélemlítés, a büntetés, az elzárás, vagy azzal való fenyegetőzés semmire nem megoldás, nem közelebb, hanem messzebb visz mindenkit e nem kívánatos helyzetek megoldásától. Az elmúlt húsz év során a szociális szervezetek, a hajléktalanellátó intézmények emberek ezreit mentették meg a fagyhaláltól, emberek tízezreit segítették utcáról emberibb körülmények közé, nyújtottak fedelet a lakásukat elveszítők számára. Csepp a tengerben. Újabb és újabb emberek ezrei sodródtak a társadalom peremére, akikre most emiatt büntetés vár.

Teljesen abszurdnak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben évtizedek óta nem sikerült egyetlen kormányzatnak sem érdemben javítania a legszegényebbek lakhatási körülményein, miközben családok tízezrei reszketnek a kilakoltatástól, és nagyon sokan már segítség és a munka hiányában a semmibe zuhantak, aközben pénzbírsággal és elzárással kívánják büntetni azokat, akiknek egyszerűen nincs hol lakniuk.

Több ezer ember él fedél nélkül és elkezdődtek az újabb kilakoltatások. A Fővárosi Közgyűlés úgy alkot büntető rendeletet róluk, hogy közben felbontotta az összes szerződését a hajléktalanellátó szervezetekkel, jelentősen lecsökkentette a megoldásra szánt forrásokat, a befogadó helyek számát egy ággyal sem növelte.

A Menhely Alapítvány is rendet akar végre a városban: a rend ott kezdődik, ahol minden embernek van – bármily szerény – otthona, senki nem kénytelen emberi méltóságától megfosztva tengődni.

Dr. Győri Péter
Menhely Alapítvány
kuratórium elnöke

Sajtókapcsolat: Matlári Ferenc szociális munkás +36 20 318 03 94 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

PETICIÓ

You have no rights to post comments

Hozzászólások   

 
+1 #2 Buzás Endre 2011-04-30 20:11
Már a bírságolás lehetősége is borzalom.
 
 
+1 #1 Mező Vera 2011-04-30 11:14
Amikor Tarlós azt mondja, hogy nem kívánják börtönbe zárni a hajléktalanokat , igazat mond. Tarlós célja, hogy Budapestről kergesse el a hajléktalanokat . Ez persze nem felvállalható cél, ezért beszél mellé, ha kérdezik. Tarlós csak egy helyi politikus, nem gondolkozik nagyban. Ő nem a hajléktalan helyzetet kívánja megoldani, csak a saját területén kívülre tolni. Így válik ez a probléma országossá. Ez ugyanolyan, mint amikor egy háztartás a szemetét a szomszéd elé rakja, és aztán azt veszi észre, hogy egyszercsak mégiscsak ráömlik az egész.
Nem okos "megoldás".
 
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Műhelyek

No current events.

ÁLLÍTSUK MEG A BÁNTALMAZÁST!

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2017)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2017 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com