Közép-Magyarország

Hajléktalan emberek takarítják az aluljárókat főállású bejelentett munkavállalóként! A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) álláskereső irodáiban folyamatosan állnak sorban a lakástalan/hajléktalan emberek, hogy munkához és ezzel jövedelemhez jussanak.

Ezért is nagyon fontos az a kezdeményezés, hogy a Fővárosi Önkormányzat saját közszolgáltató cégei nagyobb számban alkalmazzanak munkaképes hajléktalan embereket tényleges, hasznos munkára. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. úgy döntött, hogy aluljáró-takarításra 50 embert vesz föl a budapesti hajléktalan szállók lakói közül.

A két ütemben felvételre kerülő munkavállalók 2011. május 3-ai illetve június 1-i kezdéssel vették-veszik fel a munkát. A BMSZKI Dózsa György úti Álláskereső Irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan ember jelentkezett az álláshelyek betöltésére. A jelentkezőket a FKF Zrt. és a BMSZKI vezetői tájékoztatták a munkavégzési folyamatról, a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokról és a felvétel feltételeiről.

Az első ütemben 7 nő és 21 férfi kezdte meg a munkát május eső napjaiban. Mindannyian nagyon örültek a lehetőségnek, és egyáltalán nem érezték "alantasnak" vagy szégyellni valónak ezt a tevékenységet. Ezt azért kell megjegyeznünk, mert többségükben középfokú végzettséggel vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkeznek. Biztatónak tűnik, hogy az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni a FKF Zrt. A belépés napjától BKV bérlettel, a próbaidő letelte után pedig egyéb cafetéria juttatásokkal támogatja a munkavállalókat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is folynak tárgyalások a hajléktalan emberek foglalkoztatásának elősegítésére vonatkozóan.

Pelle József - Győri Péter Kiadó: Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com