Közép-Magyarország

A korábbi 46-hoz képest már 250 hajléktalant sikerült albérletben elhelyezni egy fővárosi szociális program segítségével. Az így elhelyezett volt hajléktalanoknak jelenleg 200 albérlet áll a rendelkezésükre. A hajléktalanokat 20 ezer forinttal támogatják havonta, az albérlet fennmaradó részét nekik kell előteremteniük - mondta el Pelle József, a Budapesti Módszertani Szociális Központ igazgatója a Független Hírügynökségnek.

A központ dolgozói ellenőrzik a hajléktalan és a főbérlő közötti bérleti szerződést. Ugyanakkor a beköltöző hajléktalannak vállalnia kell, hogy 2 évig nem tér vissza a hajléktalan ellátásba. A hajléktalanszállón lakóknak előtakarékossági részleteket kell fizetniük, mielőtt bekerülnének az albérleti rendszerbe. Ennek az összege minimum 5000, de akár 30 ezer forint is lehet.

A cél, hogy munkába állva már a teljes összeget ki tudják fizetni. A lakástulajdonosok közül többen nem örülnek az ötletnek, főleg ha meghallják, hogy hajléktalan költözne be. Az önkormányzat sem támogatja, mivel a jelenlegi keret a szállók fenntartásához sem elég. Aki hajléktalan szállóra szeretne menni, annak minimálisan 3600 forintot kell fizetnie, de ez keresettől függően akár 9600 forint is lehet. Akik nem tudják kifizetni ezt az összeget azoknak két lehetőségük van, vagy kérik a díj mérséklését, vagy elmehetnek az ingyenes éjjeli menedékhelyre.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com