Közép-Magyarország

Helyi népszavazás elrendelésére irányuló kezdeményezésre tett javaslatot kedden reggel Kocsis Máté, mivel a kerület a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában.

A kerület polgármestere levélben kérte a Józsefvárosi Önkormányzat képviselőit, hogy a jogszabályok szerint kezdeményezzenek népszavazást a következő kérdésekben:


1. Támogatja-e Ön Józsefváros Önkormányzatának azon rendeletét, mely tiltja és bünteti a kukázást, és a kukák kiborogatását?

2. Támogatja-e Ön, hogy közterületen életvitelszerűen ne lehessen tartózkodni?

3. Támogatja-e Ön, hogy a Polgármester tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalan-ellátás színvonalának emelése és Budapest területén történő arányos elosztása érdekében?


„Józsefvárosban még soha nem volt helyi népszavazás, ilyen fontos kérdésekben viszont megkerülhetetlen, hogy a kerület polgárai döntsenek. Ha nem sikerül igazságosan és arányosan elosztani ezt a feladatot és nem sikerül elfogadható, a lakosság által is támogatott megoldásokat találni mind közegészségügyi, mind köztisztasági szempontból az ezzel járó problémákra, Józsefváros fejlődése lelassulhat, ez pedig egyik párt egyik képviselőjének sem lehet az érdeke, így minden testületi tag tevőleges támogatására számítok!” – nyilatkozta a polgármester.
A népszavazást Kocsis Máté 2011. szeptember 25-ére javasolta kitűzni, mely elrendeléséről a helyi képviselő-testület jogosult dönteni.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+2 #2 fabian csilla 2011-05-19 20:35
Támogatja-e Ön, hogy az önkormányzati képviselők ne kapjanak fizetést, térítést, egyéb nyalánkságokat amíg, emberek tömegének nem tudják biztosítani az emberhez méltó lakhatást?
Maximálisan támogatom.
Idézet
 
 
+10 #1 feketefehér 2011-05-17 22:57
Támogatja-e Ön, hogy a kerületben élők annyi lakhatási támogatást kapjanak ami segítségével fent tudják tartani lakhatásukat?

Támogatja-e Ön, hogy akkor is ki lehessen tiltani a kerületből azokat akiknek nem maradt a szállókon hely, ha nem tudjuk megmondani, hogy hova mehetnek?

Támogatja-e Ön, hogy az önkormányzati képviselők ne kapjanak fizetést, térítést, egyéb nyalánkságokat amíg, emberek tömegének nem tudják biztosítani az emberhez méltó lakhatást?
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com