Közép-Magyarország

Az "Adományosztás egy budapesti melegedőben" című cikket a Hajléktalanokért Közalapítvány kérésére töröltem.

 


Megértéseteket kérem

Tisztelettel

Buzás Endre

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
-1 #18 Sz.Hajnalka 2010-05-16 19:20
Tisztelt olvasók, hozzászólók!
Ma, 2010.május 16.-án 12:00 órakor szólalt meg férjem(gárdista ) telefonja. Riasztás: Detken elöntött a víz mindent, emberek bajban vannak. (Tőlünk 130 km Detk.)Kellene segítség. Szó szerint a családi ebédlőasztal mellől állt fel a férjem és 4 társával együtt indultak azonnal Detkre homokzsákot pakolni stb. Nincs kampányidőszak, semmi érdekük a hírverésre. És mentek, saját költségükön, saját szabadidejükben . Ennyit erről. Ennyit a rosszindulatú "félelemkeltő" egyenruhásoktól félő hozzászólóknak. Szebb Jövőt!
Idézet
 
 
-8 #17 Gigi 2010-02-23 21:32
"Kedves" Marothy!
Ha papok mennek adományozni "egyenruhában" , akkor is ki fogja kérni magának?
Nem az a lényeg, hogy szerencsétlen hajléktalanok kapnak valamit, amivel egy napjukat (étel) vagy a kinti fagyoskodásukat (ruha) könnyebbé teszik?
Ha csak egyszer segít valaki, az nem segítség?
Szerintem nekik tök mindegy, hogy ki, milyen ruhában segít. Akinek nincs fedél a feje felett az nem "egyenruhában" méri az adomány értékét. Ezt az álszent dumát, amit itt nyomnak... Sajnálja, hogy Ön nem szerepel a fotón és nem Önt isteníti valaki?
Na ez a szemétség.
Egyébként a gárda nem csak most segít. Tessenek utánanézni.
Idézet
 
 
-4 #16 Szigeti Hajnal 2010-02-23 12:14
Én nem minősíteném a Gárdát ismeretlenül, kedves hozzászólók. Nagyon sok adományozásról tudok és gyűjtésről amit a Gárda szervezett nem csak kampányidőszakb an. De maguk csak ezt az egyet olvasták el, ezért maguk szerint máskor még nem adományoztak? Akkor olvassanak mást is, ne csak ezt a honlapot. Mert a környékünkön pl. tüzifát vittek egy szegény sokgyermekes családnak télen, ruhát, háztartási gépeket tartós élelmiszert gyűjtöttek és vittek egy tanyára tavaly tavasszal. Gyűjtöttek egy családnak akiknek leégett a háza és még sorolhatnám. Nem vagyok Gárdista de én becsülöm azokat az embereket akik saját idejüket nem sajnálva másokon segítenek - mindegy milyen ruhában. A média ezeket soha nem mutogatja, miért zavarja ennyire önöket, hogy a SAJÁT honlapjukon leírták? Jó, hogy létrejött egy szervezet, akik mások megsegítését tűzték ki célul. És ha ők e szervezet színeiben teszik a dolgukat akkor nem mehetnek reverendában, ha nem az az egyenruhájuk. Inkább örülni kéne, hogy vannak még segíteni akarók. s
Idézet
 
 
+10 #15 hoffmannkriszta 2010-02-20 21:28
Sziasztok!
Csatlakoznék Öcsihez abban, hogy február 5.-én kezdtünk el közösen gondolkodni arról a fórumban, hipotetikusan, szállingózó hírek, megkeresések alapján, hogy mi van, ha ilyesmi előfordul, kinek van rutinja hasonló helyzetek kezelésében. Nos, nem sok vizet zavartunk.

Ami engem zavart a történet napvilágra kerülése utáni reakciókban, itt a portálon és a szocszakma listán is, az a támadó szakmai közeg.
Tényleg rögtön a legrosszabbat kell feltételezni a kollégákról? Fel sem merül, hogy esetleg megvezették őket?
Mire számíthatunk egymástól ilyen nehéz helyzetben?

Sebővel egyetértek a függetlenséggel és a pártatlansággal kapcsolatban. Minden irányban.

Pethez pedig annyiban kapcsolódnék, hogy nagyon örülök, hogy végre megjelent valamilyen nyilatkozat, közlemény, stb. a Közalapítvány részéről. Igencsak ideje volt.
Azt gondolom, hogy a XXI. században, az információs technológia korában nem lehet ennyit késlekedni a reakcióval.

Sajnálom, hogy végül megtörtént eset kapcsán lehet (és kell) diskurzust folytatni a politika erőszakos nyomulásáról.
És együttérzek a Közalapítvány munkatársaival a nehéz helyzet és az elmúlt napok miatt.
Idézet
 
 
+8 #14 Buzás Endre 2010-02-20 00:24
Kedves Kollegák

Nagyon elszomorítónak tartom, hogy egy problémáról amire immáron 2 hete próbáltam felhívni a figyelmet csak konfliktusok mentén tudunk beszélni. Természetesen továbbra is minden hajléktalanokka l kapcsolatos cikket fel fogok tenni.

Amiért az eredeti cikk nélkül visszakerült ez az egész az a hozzászólások amiknek a megírásába energiákat fektettetek.

Köszönöm
Idézet
 
 
+8 #13 Pet 2010-02-19 16:24
Segítsetek, mert nem értem:
1. Mi történt valójában? (Hogyan jutottak be, meddig voltak ott,szóltak-e előre, az ügyeletesek tudtak-e róla?(
2.Miért nem reagált rá a HKA hivatalosan, a mai napig sem? (Márta levelét nem számítom ide.)
3. Ezek hiányában miért a sok előfeltevés, kéretlen jó tanács és dorgálás?
4. Miért a hírhozót szapulják oly sokan ahelyett, hogy a problémát boncolgatnák, megoldásokat keresnének? ("A hír szent, a vélemény szabad!")
5. Miért lepődünk meg, hogy választási kampányban minden párt igyekszik témát találni és az elesettek segítőjeként fellépni? (4 éve az MSZP is osztott a hajléktalanokna k választások előtt, azóta sem.)Az akkor miért nem volt hír?
6. Ha már foglalkozunk az üggyel, nem kéne profik módjára reagálnunk? (Az esemény megtörténte után kiadott rövid közleményben tudatni mi történt, az esetleges hibákat beismerni és azok ismétlődését megakadályozó intézkedéseket bemutatni, majd a társadalmi-, politikai-, érzelmi álláspontjainka t kifejteni?)

Nem látjátok, hogy minél tovább pörög ez az ügy, a HKA objektív válasza nélkül, annál rosszabbul jön ki belőle mindenki, kivéve a Gárdát és a Jobbikot?

Miért nem lehet az ilyen ügyeket gyorsan és egyszerűen kezelni?
Probléma keletkezésekor helyzetértékelé st tartani(legkorá bban február 16-án már tudomására jutott a hír az illetékeseknek) , majd belátni, hogy könnyen bejuthat bárki az intézménybe (a pontos hogyanok és miértek bemutatásával;i tt lehetne hivatkozni a krízisidőszakba n megnyitott plusz férőhelyekkel járó munkaterhelésre , a melegedő sajátosságaira, stb.), ennek jövőbeli megakadályozásá ra tett lépéseket bemutatni, és végül elítélni a Gárda nyilvánvaló politikai szándékát, kihangsúlyozva, hogy minden adományt szívesen lát az intézmény (a takaró, az étel pártfüggetlen), de az adományozó tartsa tiszteletben az "adni jó, kapni jó" elvet.

Vagy valami hasonlót. A lufifújást már ekkor meg lehetett volna akadályozni. Ez nem történt meg. Miért?
Idézet
 
 
+13 #12 Sebő 2010-02-19 14:28
Sziasztok!

Nos ez egy érdekes dolog, nyilvánvalóan senki sem szereti (még ha magánemberként nem is érez a Gárdával szemben ellenszenvet)ha egy politikai párt (lehet az bármelyik!)kamp ánycélra használja a hajléktalanokat . Viszont én adnék még egy csavart a dolognak! Ha megjelenik egy általam jól ismert hajléktalan a munkahelyemen Magyar Gárda egyenruhában magánemberként, akkor kidobom? Mert azon kívül, hogy más a világnézete betart minden játékszabályt (maximum magában morgolódik)csak azért mert "Megtévesztette " egy politikai párt? Ez itt magánvéleményem tehát leírhatom: remélem bármely párt teszi ezt a jövőben ugyanilyen felháborodást fog kiváltani (legyen az MaSZoP, SZaDeSZ, MaDöF, Jobb ik bin gegen nazis, Fiattal Demokrata ESZtelen, vagy Low Fax Más a Politika)mert igazából a politikai párton a hangsúly és teljesen mind1 a szememben hogy jobb vagy bal, konzervatív vagy liberál (jaj ez is olyan jó szójáték alap:-))nekik nem a melegedőben a helyük az osztásukkal. Főleg nem más szervezetnek a melegedőjében. Egyébként megnéztem az oldalukat és február 1 -jén a Blahán is osztottak...Saj nos minden politikai párt felismerte, hogy a "szociális gondoskodás" az "kifizetődő" ma már akár szavazatban is...Az biztos, hogy intézményvezető ként semmilyen pártot sem engedek be, ha pedig kiderül róluk, hogy mi a helyzet akkor megkérem, hogy hagyják el az objektumot...A Gárdánál pedig hívjunk rendőrt ha nem értenek a szép szóból...(főleg azért mert betiltott szervezet)vagy nem ilyen eccerű? üdv Sebő
Idézet
 
 
-10 #11 VargaP 2010-02-19 12:07
Magánemberként (persze azért nem teljesen) szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni az itt elhangzottakhoz . Nem arról írnék, hogy mi történt (azt megírjuk hivatalosan), hanem valami másról.

A betiltott Magyar Gárda honlapján megjelent cikk kapcsán vélemények, számonkérő mondatok, internetes "szemöldök húzogatások" fogalmazódtak meg. Érthető, hiszen ez a honlap köztudottan az egyik leghitelesebb, legolvasottabb hírforrás Magyarországon. Az ott megjelentekre nyugodt szívvel lehet támaszkodni.

Én is csak óvatosan kérdezem. Ez a hír tényleg annyira korrekt és "izgi" volt, hogy nem látta senki szükségét annak, hogy az érintett szervezetet megkérdezze, mit gondol erről, mondjuk még a szétkürtölése előtt? Szerencsésebb lett volna tájékozódni arról, hogy mi történt valójában? Vajon minden olyan írást el kell helyezni ezen az oldalon, amelyben szerepelnek a hajléktalan, az adomány, a nappali melegedő szavak…, amit kidob a kereső rendszer?

Most lehet találgatni persze, de tényleg úgy ismertek minket, mint aki egy betiltott szervezet egyenruhás tagjainak engedélyezzük, hogy fotózgassák az intézményben magukat? Láttok ezeken a fotókon ismerős arcokat, tényleges adományátadást?

A közalapítvány kuratóriuma természetesen rövidesen közzéteszi álláspontját, és mint a HKA egyik vezetője én is leírom a történteket, de mielőtt ezt megtennénk, …egyeztetünk.

Amennyire nem csodálkozom azon, hogy a Magyar Gárda honlapján megjelent ez a cikk, annyira igen, hogy a diszpécserportá l minden további nélkül közzé tette. Én azt kérném a honlap kezelőitől és azoktól, akik nyomban elítélően gondolkodtak erről az egészről velünk kapcsolatban, kezeljék kicsit óvatosabban ezt a kérdést. Ilyen esetekben nem széthúzásra, gyanakvó, rosszindulatú megjegyzésekre, hanem inkább szakmai összetartásra volna szükség, hogy más szervezet ne kerüljön hasonló helyzetbe.


Varga Péter
Idézet
 
 
+7 #10 Buzás Endre 2010-02-19 08:19
Szia Pelle

Ez nem belemagyárázás, ezek oda vannak írva. Nyílván ha nem igazak és a hka kiad valamit(?) akkor meg leszek cáfolva. Arról, hogy ennek a technikai részét (pl fotózás) hogy oldották meg a gárdisták az érdekes. Ismerem az tőrténet másik oldalát is ami kicsit más mint a gárda által leírtak.
Idézet
 
 
-14 #9 pelle 2010-02-19 00:36
Ez azért nem így van !
Nem igaz, mindez amit felsorolsz kiderül a Márta hozzászólásából !
Nem igaz, hogy nem lehetett tudni, hogy kicsodák is Ők ebben az egyenruhában... !
Nem igaz, hogy nem lehetett tudni, hogy fotóznak! Ezek nem titokban készültek, az ugye világosan látszik.
Azt én sem feltételezem, hogy előre megbeszélték és korrekt módon bejelentkeztek.

Az viszont érdekes, hogy mindezt belemagyarázod a Márta példás személyes állásfoglalásáb a. Miért kellett ez?
És még most sem nyilatkozott a HKA részéről senki...
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com