Közép-Magyarország

Hajléktalanokat igazoltató rendőrökkel találkoztunk a főváros V. kerületében, a Ferenciek tere metróaluljárójában. Megkezdődtek a belügyminiszter korábbi ígéretéhez kapcsolódó rendőrségi intézkedések? A rendőrség nem cáfol.

Hajléktalanokat igazoltatnak a rendőrök a Ferenciek terén a kora reggeli órákban, látható képeinken. Miután megörökítettük a jelenetet, utánajártunk: vajon ezzel kezdetét vette Pintér Sándor azon korábbi kijelentésének végrehajtása, miszerint megtisztítják a főváros közterületeit a hajléktalanoktól? Vagy másról van szó?

Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Hírlap július 29-i számában megjelent interjújában azt nyilatkozta: "mindent elkövetek, hogy Magyarország békésebb és gazdagabb ország legyen, de ehhez rendre van szükség. A munkát megvető réteget munkára szoktatjuk, a közterületeket megtisztítjuk a koldusoktól és az ország hangulatát rontó személyektől, de úgy, hogy ők is lehetőséget kapjanak az élettől."

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya megkeresésünkre nem cáfolta, hogy a Ferenciek terén tapasztalt rendőri intézkedés a belügyminiszter korábbi ígéretéhez kapcsolódik, ugyanakkor úgy fogalmaztak: az aluljárók biztonságának és tisztaságának megteremtése és fenntartása érdekében a rendőrség évek óta együttműködik a Fővárosi Közterület-felügyelettel, így több akciót is szerveztek már az aluljárókban jellemző szabálysértések és bűncselekmények megelőzése és megakadályozása érdekében.

A BRFK ennek megfelelően felszólítja az aluljáróban tartózkodó hajléktalanokat, hogy tartózkodjanak a különböző jogsértések, például a köztisztasági szabálysértés elkövetésétől!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com