Közép-Magyarország

A politikus szerint biztosítani kell az érintettek számára azt a feltételrendszert, amely a lakhatásukhoz, egészségügyi és szociális ellátásukhoz, valamint a társadalomba való visszailleszkedésükhöz, munkába állásukhoz szükséges.

Tarlós István felvetette: az államnak vagy az önkormányzatnak nem kötelessége-e fellépni, ha az említett lehetőségek biztosítása ellenére lesznek, akik "a törvényen kívül, az emberi együttműködés szabályain kívül" helyezik magukat?

A politikus azt ígérte, hogy ha az ilyen esetek miatt szükséges lesz a hatósági fellépés, akkor ehhez is kérik majd a "máltaiak" tanácsait és jelenlétét.

Tarlós István az MTI kérdésére azt mondta, megválasztása esetén felül fogják vizsgálni, elegendő-e a szállókon a férőhelyek száma, és ha szükséges, újabbakat létesítenek. "Egészen bizonyosnak" mondta, hogy a hajléktalan pároknak "koedukált" szállót fognak nyitni Budapesten.
Tarlós szerint problémát jelent az is, hogy a szállók nem elég biztonságosak, az ott lakók egy része meglopja a lakótársait, ezért sokan nem is mernek bemenni ezekbe az intézményekbe.

Tarlós István a közbiztonság témájában rendezett konferencián azt hangoztatta: "életszerűen és humánusan" kívánja megoldani a problémákat, nem pedig - ahogy szerinte egyesek teszik - távolról, például a Rózsadombról "papolva a szociális érzékenységről". Hozzátette: kíváncsi lenne, előbbiek hogyan beszélnének, ha néhány hétre egy olyan lakótelepi házba kellene költözniük, ahol a valóságban is szembesülnének az ott élők problémáival.

Elmondta, ő 25 évig élt panelházban, ezért tudja, gyakran jogos igény, hogy egyeseket az "elemi együttélés" szabályainak betartására kényszerítsenek.

Kitért arra is, hogy át fogják tekinteni az épületfelújítási pályázatokat, mert szerinte sokan vannak, akik az állami és önkormányzati szerepvállalás mellett sem tudják kifizetni a rekonstrukció rájuk eső önrészét.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+2 #5 Buzás Endre 2010-09-18 18:05
[censored]://[censored].hirszerzo.hu/cikk.tarlos_istvan_embervadaszat_nem_lesz_ugyvadaszat_esetleg_atkari-visszateres_biztosan.166904.html

Idézet:
Megegyezésben állok Vecsei Miklóssal, hogy minden hajléktalanokkal kapcsolatos lépést a Máltai Szeretetszolgálattal, Győri Péterrel, és más szervezetekkel, szakértőkkel együttműködve hozunk meg.
Idézet
 
 
+2 #4 ikalav 2010-09-18 09:43
buzas

ugyen nem gondolod, hogy jozsipeti megmondja mi zajlik a szinfalak mogott.
Idézet
 
 
+7 #3 Buzás Endre 2010-09-17 09:27
borzalmasnak gondolom ezt a politikai t.... kenést, hogy ki hol áll mit szeretne de igazából a nyilatkozatokat olvasva nem nagyon van fogalmuk mi is a helyzet. Miközben azt gondolom a szakmában lehet együttműködési szándék, mivel vannak tervek, látjuk, hol mire lenne szükség. Talán ha meg lennénk kérdezve, vagy ez már nem okés? Azt azonban továbbra sem értemm ha van egy konyhám miért rendelek máshonnan ebédet.
Idézet
 
 
+3 #2 Zakar Gergely 2010-09-17 09:13
Állok rendelkezésre 7 év tapasztalattal koedukált szállás szállás nyújtás és páros elhelyezés terén...
Megjegyzem -hirtelen összeszámolva- 6 intézményünk koedukált és 4-ben van lehetőség páros elhelyezésre.
Idézet
 
 
+14 #1 Buzás Endre 2010-09-16 21:02
Nem zavar kinek a véleményét kérné ki csak furdal a kíváncsiság, ha a fővárosi önkormányzatnak van egy "cége" amit úgy hívunk BMSZKI akkor miért is a málta?
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com