Közép-Magyarország

Kedves Kollégák!

Szeretnénk meghívni Önöket a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet által akkreditált M-05-035/2009 nyilvántartási számú, 20 továbbképzési pontot érő „Pest megyei és fővárosi egészségügyi intézményben dolgozó szociális munkások szakmai fóruma” című szakmai műhelyünkre, amelynek első, kezdő alkalma

2010. október 7-én 11 órától lesz,
amelyen az általános tájékoztató és egyeztetéseket követően, a hajléktalanellátó rendszer működéséről szeretnénk kis tájékoztató előadást, beszélgetést tartani.

Alapítványunk Diszpécser Szolgálata évek óta tart fenn kapcsolatot különböző egészségügyi intézményekben dolgozó orvosokkal, szociális munkásokkal. Számos esetben Szolgálatunk kér segítséget egy-egy kliens ügyében, más esetben az Intézmények keresik meg Szolgálatunkat úgy az ellátórendszerre vonatkozó, mint a klienst érintő információkért.
Az egészségügyben dolgozó orvost, szociális munkást gyakran hívjuk meg - különösen a Krízisautós stáb- szakmai beszélgetéseire, egyeztetéseire, mivel a kórházi ápolásban részesített hajléktalan klienseink, sokkal együttműködőbbek, türelmesebbek azokban az intézményekben, ahol van valamiféle orvos-szociális munkás együttműködés, kollegialitás, hiszen ezeken a helyeken az ott dolgozó kollégának rendszerint biztosítják a munkavégzésükhöz szükséges feltételeiket. Sajnos nem minden egészségügyi intézményről mondható el ez a jó viszony.

Azt tapasztaljuk, hogy a különböző egészségügyi intézményekben hasonló problémákkal küszködnek az ott dolgozó szakemberek, melyeket eddig nem tudtak tágabb szakmai körben másokkal megosztani. Ezért hoztuk létre szakmai műhelyünket amely reményeink szerint az Önök számára alkalmat teremtenek arra, hogy az egyes intézményekben kialakított, gyakorlatban alkalmazott megközelítési, megoldási módokat a társintézmények is fel tudják használni. Műhelyünkkel alkalmat, lehetőséget szeretnénk kínálni, adott esetben praktikus tanáccsal, megoldási javaslattal segíteni azokat a kollégákat, akiknek munkafeltételei, nem kielégítőek, ezzel is hozzájárulva hatékonyabb működésükhöz és nem utolsó sorba saját kompetenciájuk erősítéséhez intézményeiken belül.

A szakmai fórumok témáit egy-egy összejövetel végén egyeztetjük, és egy vagy több résztvevő felkészül az adott témakörből. Amennyiben szükségesnek érezzük, szakembert is meghívunk.

Szakmai műhelyünket, mindenki számára nyitott és térítésmentes.
A találkozókat a Diszpécser Szolgálat szervezi, a meghívókat az EÜDSMOSZ adatbázisában szereplő összes intézményhez eljuttatjuk.
A szakmai műhelyekre havonta egy alkalommal, minden hónap első csütörtökén 11 órától kerül sor, körülbelül két óra időtartamban összesen 7 találkozóval. A fórumok tervezett időpontjai tehát: 2010. okt. 7.; 2010. nov. 4.; 2010. dec. 2.; 2011. jan. 6.; 2011. febr. 3.; 2011. márc. 3.; és 2011. ápr. 7. a záró fórum, amelyen reményeink szerint kiosztanánk a részvételről szóló igazolásokat. Az időpontokon amennyiben ésszerűbb javaslat születik, lehet változtatni!

20/571-04-62 telefonon, valamint Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen tudunk további felvilágosítást adni, és erre a címre várjuk a mellékelten csatolt jelentkezési lapokat is.

Együttműködésüket előre is köszönjük, és szeretettel várom Önt és munkatársait, október 7-én, 11 órától a : Menhely Alapítvány, Budapest, 1082, Szentkirályi utca 22-24. szám alatti, földszinti programirodájában.

Budapest, 2010. szeptember 16.

Tisztelettel: Kártyás Irén
A Diszpécser Szolgálat vezetője

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com