Közép-Magyarország

Lezáratná éjszakára a belvárosi aluljárókat és létrehozná a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot a Fidesz. A párt fővárosi frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: terveik szerint a hajléktalan-ellátórendszer átvilágítása, a szükséges fejlesztések megvalósítása, illetve a felszíni gyalogátkelők kialakítása után döntenének a lezárásról.

Ma bizonyos városrészeket szálláshelynek használnak szerencsétlen sorsú emberek, és ez nem megengedhető - emlékeztetett György István frakcióvezető-helytettes, aki szerint ezeket az embereket a hajléktalan-ellátórendszer felé kell terelni. Először azonban meg kell vizsgálni, hogy jelenleg mekkora a férőhely kapacitás, és milyen további fejlesztésekre van szükség ezen a területen - fejtette ki az InfoRádió Aréna című másorában.

Arról nincs szó, hogy bármilyen embertelen módszerrel szállítsák el a hajléktalanokat, és valahol szélnek eresszék őket. Meg kell oldani például az éjszakai ellátásukat is, nem megengedve, hogy megszállják a pályaudvarokat - szögezte le György István.

A Fidesz szerint a megoldás az lenne, ha a metró üzemi területévé nyilvánítva éjszakára lezárnák az aluljárókat. Természetesen csak az után, hogy a felszíni közlekedésben a gyalogosforgalom számára megfelelő lámpás csomópontokat építtetünk - közölte a frakcióvezető-helyettes. Az aluljárók éjszakai lezárása közbiztonsági szempontból is hasznos lenne, és könnyebb lenne így a tisztán tartásuk - jegyezte meg.

A politikus elmondta azt is, hogy a közterületek rendjének fenntartására szeretnének létrehozni egy "FÖRI" fantázianevű szervezetet. A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság - amelybe beolvadna a közterület-felügyelet - vállalatbiztonsági feladatokat is ellátna, emellett működtetne egy diszpécserközpontot, ahol bárki jelezhetné észrevételeit.

Közölte: szolgálatba állítanának városüzemeltetési biztosokat is, akik a kijelölt, két négyzetkilométernyi körzetüket két hét alatt végigjárva tájékoztatnák az illetékeseket például az összetört padokról, a falfirkákról vagy az elhanyagolt zöldterületekről.

Úgy fogalmazott: erre a feladatra - mások mellett - a pihenőidejüket töltő tűzoltókat várnák, akik legalább havi hatvanezer forinttal egészíthetnék ki fizetésüket.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #4 Buzás Endre 2010-09-23 15:02
bakker és az az ember aki nem fér be sehová (mi jelenleg esténként elküldünk 5-6 embert helyhiány miatt) és máshová sem fér be, fog kapni egy igazolást(?) arról, hogy helyhiány miatt tartózkodik az utcán" velük mi lesz? vagy azokkal akik amúgy bemennének de azon a szállón nincs hely viszont, ahol van oda valamiért nem mennének (mert csak), az 1, intézmény igazolja, hogy helyhiány miatt ......
Idézet
 
 
+1 #3 vighdzso 2010-09-23 13:34
Forsitsuk meg a dolgot

Nyitassák meg az aluljárokat éjszakai krizis szállohelyeknek ....
Idézet
 
 
+3 #2 Buzás Endre 2010-09-22 22:06
Nem értem mi a bánat van itt. Láttam olyat külföldön, hogy voltak városrészek ahol bizonyos dolgokat nem lehetett ilyen volt varsóban a várban. Nem lehetett utcán aludni illetve inni. A piát is annyira komolyan vették, hogy a bontatlan üveget sem vihettem kézben csak a táskában, a hajléktalannak a rendőr kb 40 percet könyőrgött. Nálunk mostanra mindent tilos, lassan a kijárási tilalom is eljön. Nagyon unalmas kezd lenni a rendrakósdi, idióta fantázianevű szervezetek sok pénzért való létrehozása. Ezt persze úgy, hogy akiknek szánják a melót (tűzoltók) túlterheltségrő l panaszkodnak. Szerintem zárjuk le a parlamentet és az összes minisztériumot, legyen tilos hülyeséget beszélni......
Érteném ha az lenne mint északon, ahol -40 fok van, tilos kint aludni -40 fokba, érteném ha azt mondják bizonyos frekventált területeken pl a várban, nem értem azonban az átalánossan utcakép rombolót. Felmerült ma a kollegáim között, hogy hozzunk létre sportegyesülete t mert sportolni azt szabad, mi a sport? lehet e sportból aludni? hmmmm lehessen, hivatalos sportalvó :).
Idézet
 
 
+3 #1 laceration 2010-09-22 16:44
Ez a link káros az egészségre.
FÖRI? Tiszta Monthy Python! Hülye Járások Minisztériuma mikor lesz?
Idézet
 


Időjárás BudapestInt.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com