Közép-Magyarország

Lezáratná éjszakára a belvárosi aluljárókat és létrehozná a Fővárosi Rendészeti Igazgatóságot a Fidesz. A párt fővárosi frakcióvezető-helyettese az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: terveik szerint a hajléktalan-ellátórendszer átvilágítása, a szükséges fejlesztések megvalósítása, illetve a felszíni gyalogátkelők kialakítása után döntenének a lezárásról.

Ma bizonyos városrészeket szálláshelynek használnak szerencsétlen sorsú emberek, és ez nem megengedhető - emlékeztetett György István frakcióvezető-helytettes, aki szerint ezeket az embereket a hajléktalan-ellátórendszer felé kell terelni. Először azonban meg kell vizsgálni, hogy jelenleg mekkora a férőhely kapacitás, és milyen további fejlesztésekre van szükség ezen a területen - fejtette ki az InfoRádió Aréna című másorában.

Arról nincs szó, hogy bármilyen embertelen módszerrel szállítsák el a hajléktalanokat, és valahol szélnek eresszék őket. Meg kell oldani például az éjszakai ellátásukat is, nem megengedve, hogy megszállják a pályaudvarokat - szögezte le György István.

A Fidesz szerint a megoldás az lenne, ha a metró üzemi területévé nyilvánítva éjszakára lezárnák az aluljárókat. Természetesen csak az után, hogy a felszíni közlekedésben a gyalogosforgalom számára megfelelő lámpás csomópontokat építtetünk - közölte a frakcióvezető-helyettes. Az aluljárók éjszakai lezárása közbiztonsági szempontból is hasznos lenne, és könnyebb lenne így a tisztán tartásuk - jegyezte meg.

A politikus elmondta azt is, hogy a közterületek rendjének fenntartására szeretnének létrehozni egy "FÖRI" fantázianevű szervezetet. A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság - amelybe beolvadna a közterület-felügyelet - vállalatbiztonsági feladatokat is ellátna, emellett működtetne egy diszpécserközpontot, ahol bárki jelezhetné észrevételeit.

Közölte: szolgálatba állítanának városüzemeltetési biztosokat is, akik a kijelölt, két négyzetkilométernyi körzetüket két hét alatt végigjárva tájékoztatnák az illetékeseket például az összetört padokról, a falfirkákról vagy az elhanyagolt zöldterületekről.

Úgy fogalmazott: erre a feladatra - mások mellett - a pihenőidejüket töltő tűzoltókat várnák, akik legalább havi hatvanezer forinttal egészíthetnék ki fizetésüket.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+1 #4 Buzás Endre 2010-09-23 15:02
bakker és az az ember aki nem fér be sehová (mi jelenleg esténként elküldünk 5-6 embert helyhiány miatt) és máshová sem fér be, fog kapni egy igazolást(?) arról, hogy helyhiány miatt tartózkodik az utcán" velük mi lesz? vagy azokkal akik amúgy bemennének de azon a szállón nincs hely viszont, ahol van oda valamiért nem mennének (mert csak), az 1, intézmény igazolja, hogy helyhiány miatt ......
Idézet
 
 
+1 #3 vighdzso 2010-09-23 13:34
Forsitsuk meg a dolgot

Nyitassák meg az aluljárokat éjszakai krizis szállohelyeknek ....
Idézet
 
 
+3 #2 Buzás Endre 2010-09-22 22:06
Nem értem mi a bánat van itt. Láttam olyat külföldön, hogy voltak városrészek ahol bizonyos dolgokat nem lehetett ilyen volt varsóban a várban. Nem lehetett utcán aludni illetve inni. A piát is annyira komolyan vették, hogy a bontatlan üveget sem vihettem kézben csak a táskában, a hajléktalannak a rendőr kb 40 percet könyőrgött. Nálunk mostanra mindent tilos, lassan a kijárási tilalom is eljön. Nagyon unalmas kezd lenni a rendrakósdi, idióta fantázianevű szervezetek sok pénzért való létrehozása. Ezt persze úgy, hogy akiknek szánják a melót (tűzoltók) túlterheltségrő l panaszkodnak. Szerintem zárjuk le a parlamentet és az összes minisztériumot, legyen tilos hülyeséget beszélni......
Érteném ha az lenne mint északon, ahol -40 fok van, tilos kint aludni -40 fokba, érteném ha azt mondják bizonyos frekventált területeken pl a várban, nem értem azonban az átalánossan utcakép rombolót. Felmerült ma a kollegáim között, hogy hozzunk létre sportegyesülete t mert sportolni azt szabad, mi a sport? lehet e sportból aludni? hmmmm lehessen, hivatalos sportalvó :).
Idézet
 
 
+3 #1 laceration 2010-09-22 16:44
Ez a link káros az egészségre.
FÖRI? Tiszta Monthy Python! Hülye Járások Minisztériuma mikor lesz?
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com