Közép-Magyarország

A szakemberekkel együttműködve, az emberiesség és az alkotmányosság maximális figyelembevételével lehet csak a hajléktalanok ügyét kezelni, szó sincs arról, hogy diktatórikus megoldásokhoz akarnának nyúlni - mondta Tarlós István csütörtökön, a fővárosi Nyugati téri aluljáróban tartott tájékoztatón.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Hajléktalanokért Közalapítvány azért indította programját, hogy a városvezetőknek mintául szolgáljon, hogyan kezelhetik a hajléktalanságot. A szeretetszolgálat az aluljáróban információs irodát nyitott, ahol a hajléktalanokat a térhez legközelebb működő szociális intézményhez tudják irányítani. Az intézményben a szakemberek nappali melegedővel, fürdési és mosási lehetőséggel, egészségügyi ellátással várják a rászorulókat.

Az aluljáró területén több tulajdonos osztozik, a többi között a VI.kerület, a főváros, a MÁV és a BKV, mégis ez a forgalmas aluljáró Budapest egyik legelhanyagoltabb része. A szakemberek szerint a sérült környezet vonzza a problémás embereket. A két szervezet most ezzel a civil programmal kezdte el a terület megszépítését.

Tarlós István a tájékoztatón úgy fogalmazott: ha a lakosság bizalmat szavaz neki, a kérdéskör kezelését mindenképpen az érintett szakmai szervezetek bevonásával végzi majd. A főpolgármester-jelölt szerint "félrevezetés, hogy programjukban a hajléktalanok eltüntetése és hasonló drasztikus lépések szerepelnek.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com