Közép-Magyarország

Törjük a fejünket néhány hete veszettül, de nem jutunk semmire. Pedig a kérdés a politikusok egy szűk, ámde annál bölcsebb rétege szerint nem kérdés: odanyilatkoztak nemrég, hogy a végre szárba szökkenő rend és a kollektív városi jóérzés érdekében a hajléktalanok menjenek haza... haza és haladás! Mely felszólítás úgy is értelmezhető: húzzanak a náthásba, de így a mondat (kivált a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évében) durvának tetszik, ejrópai politikus ilyet nem mond. Marad az udvarias felkérés, miszerint.

Tegyük hozzá, vannak azért olyan politikusok, közéleti emberek, szociális munkások, segítőkész fővárosi lakosok is, akik hajlandók a kút fenekére nézni, a hajléktalan kérdést kicsit összetettebbnek látni, és emberi megoldásokat keresgélni a problémára.

Az Adunk-kapunk Nap és Gyűjtőakció a Hajléktalanokért elnevezésű program szervezőitől például egy hónapon át a Tilos Rádió Mária utca 54. szám alatt található helyiségében takarót, hálózsákot, tisztálkodószereket és tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászorulóknak, és az akció zárónapján, október 16-án karitatív napot rendeznek, melyen lesz tea- és ételosztás a Boráros téren a Cökxpon Ambient kávézóban délután ötkor felolvasás, amelyen hajléktalan költők, írók mutatkoznak be, egy órával később kiállítás nyílik a Fedél Nélkül című, kéthetenként megjelenő lap hajléktalan alkotóinak képzőművészeti alkotásaiból, lesz aztán ugyanott koncert,melyre a belépés ingyenes, de látogatók tehetnek persze felajánlásokat a Menhely Alapítvány részére.
Nem mondjuk, hogy egy efféle rendezvény megoldja a problémát, mert fafejűek mi sem vagyunk, de azért állítjuk, a másikra figyelés, az érzékeny hajléktalan művészek elénk tárt gondolatai segítenek egymás megismerésében, a hajléktalanok gondjairól való szofisztikált gondolkodásban. Menjünk tehát, segítsünk, vigyünk takarót, tartós élelmiszert, figyeljünk, gondolkodjunk, s ha mindezt megtettük, mehetünk haza, mert ez már maga a haladás.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com