Közép-Magyarország


Tisztelt Munkatársak, Kedves Kollegák!


2010. november 1-jén „kezdődik” a krízisidőszak, de a téli programok beindításához szükséges támogatásokról várhatóan csak 2010. november 8-án dönt az Összefogás Közalapítvány kuratóriuma. Az ellátó szervezetek vállalták – (részben) a téli krízis-programok időben történő elindítása érdekében – a pályázatok (a hivatalos kiírásától számított, 2 hetes) rövidített határidős benyújtását, az Összefogás Közalapítvány pedig vállalta a döntéshozatal gyorsított lebonyolítását. Mégis lesz egy bő hét (november 1-étől, november 8-áig), amikor a téli krízis-programok „mögött” nem lesz biztos finanszírozási háttér.

Ezért kérünk minden érintett szervezetet, hogy – amennyiben ennek feltételeit biztosítani tudja – a programok megvalósítását kezdje meg az eredetileg tervezett 2010. november 1-jei időpontban.

Kérünk minden szervezetet, hogy jelezze a Diszpécser Szolgálatnak, elindítja-e tervezett szolgáltatását november 1-vel. Ez rendkívül fontos, hiszen a beérkező hívásokra, sürgős esetek kezelésére, csak ezen információk birtokában tud majd az ellátórendszer reagálni.

Kérünk továbbá minden szervezetet, aki valamilyen formában, (a pályázattól függetlenül) már november 1-jén elindít valamilyen speciális, kiegészítő pluszszolgáltatást, azt szintén jelezze.

Október 15-e óta összesen 61 konkrét utcai bejelentés, valamint 35 kifejezetten utcás vonatkozású hívás, érkezett a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatához. Az utóbbiak között jellemzően a krízisautó, vagy más utcai szolgálat által orvoshoz, illetve éjjeli menedékhelyre szállított emberről kaptunk információkat, illetve az OMSZ kért volna utcás segítséget. A hívások, bejelentések száma folyamatosan emelkedik, a napi átlag 40, de volt már 50 felett is. 2010. november 1-jén kezdődik a krízisidőszak, és várhatóan a hívások, a sürgős beavatkozást igénylő ügyek száma nem fog csökkeni.

A Menhely Alapítvány vállalja minden tervezett téli krízis-programjának beindítását 2010. november 1-vel. Krízisautót valamint speciális utcai gondozó szolgálatot működtet, megnyit a Vajda3 lábadozó, a Práter utcai Nappali Melegedő pedig (október 16-a óta) hétvégén is nyitva tart.

Együttműködéseteket, segítségeteket előre is köszönjük!

Budapest, 2010. október 27.Aknai Zoltán                                                                                                                                                                Kártyás Irén
igazgató                                                                                                                                                                    intézményvezető

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com