Közép-Magyarország

A budapesti hajléktalanellátó civilszervezetek megállapodása és a Fővárosi Önkormányzat Téli Operatív Programjának megfelelően november 1-én elkezdődött a hajléktalan emberek téli ellátása. A Menhely Alapítvány Diszpécser Központjának 24 órás ügyelete koordinálja a budai oldalon a Máltai Szeretetszolgálat, a pesti oldalon a Menhely Alapítvány Krízis autóját és hét speciális utcai szolgálatot, melyek hívás után, indokolt esetben a helyszínre mennek segíteni a rászorulóknak.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő BMSZKI megnyitotta a Könyves Krízis Központot, mely befogadja a csoportosan, párban utcán élőket. Az éjjeli menedékhelyeken, lábadozókban napi 1200 adag készételt osztanak a szociális segítők, a város különböző pontjain öt nappali melegedő hétvégén is fogadja a betérőket. Elindul a "bónos" program is a Menhely Alapítvány szervezésében, melynek segítségével munkásszállókon jutnak fedélhez a rászorulók és folytatódik a hajléktalan szállásokon lakók támogatott albérleti programja, melynek segítségével mintegy 200 hajléktalan embert segítenek 12 hónapon keresztül olcsó lakásban lakni a BMSZKI és a civil szervezetek dolgozói.

Mindezt a kormány és a Fővárosi Önkormányzat által létrehozott Összefogás Közalapítvány támogatja, összesen mintegy 275 millió forinttal. A fővárosban működő éjjeli menedékhelyek már most 100 %-os telítettséggel üzemelnek, ezért a folyamatosan működő ötezer szálláshely a téli üzemmódban összesen mintegy 500 ideiglenes férőhellyel egészül ki, hogy mindenkit, aki fedél alá szeretne jutni, befogadhassanak. A lakosság együttműködésére és segítségére is szükség lesz a tél során, hogy mindazok átvészelhessék a hideg napokat, akiknek nem jutott meleg saját otthon.

Budapest, 2010. 11. 03.

Dr.GyőriPéter

BMSZKI szakmai igazgató

Kiadó: Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+3 #1 Buzás Endre 2010-11-03 19:39
Krízis autót üzemeltet még a Magyar Baptista Szeretetszolgál at minden hétköznap.
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com