Közép-Magyarország

Szeretettel meghívjuk a Homeless-Elephant jótékonysági kampány záróeseményére, a Hajléktalanokért Közalapítvány Segítőháza felújított részének ünnepélyes átadására.
Időpont: 2010. november 16. kedd, 15:00 óra Helyszín: A Hajléktalanokért Közalapítvány Segítőháza - 1106 Budapest, Jászberényi út 47/e.
Köszöntőt mondanak: Horváth Csaba: A Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának elnökeLőrincz Norbert: A Hajléktalanokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke Zelei Zoltán: Elephant Holding Zrt. értékesítési igazgatója
Az eseményen az Oltalom Kulturális Kör hajléktalanokból álló zenekara 30 perces műsorral lép fel.Az ünnepélyes átadás során lehetőséget biztosítunk a szálló felújított részének megtekintésére.

 

Megtisztelő jelenlétükre számítunk:
Horváth Csaba
Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának elnöke
Besenyei György
Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány ügyvezető
Yan Lis
Elephant Holding Zrt. ügyvezető, tulajdonos


A Homeless - Elephant jótékonysági kampányról
Sokan emlékeznek még azokra a színes kiselefánt-szobrokra, melyekkel Budapest-szerte lehetett találkozni 2009-ben. Nos, mára éppen ennek a jótékonysági kiállításnak köszönhetően újul meg a X. kerületi Segítőház hajléktalanszálló. 2010 telén a rászorulók már a komfortosabb szálláson vészelhetik át a hideg éjszakákat. A jótékonysági program az MKB Bank és az Elephant Holding Zrt. kiemelt támogatásával indult útjára 2008-ban. A 100 darab valóságos méretű, stilizált elefánt borjú szobor megfestésére pályázatot írtunk ki, melyre szép számban érkeztek nevezések rengeteg ötlettel és kreatív tervvel. A kiválasztott művészek kezei alatt számos különleges alkotás kelt életre. Gondoljunk csak Sam Havadtoy rózsaszín csipkében pompázó „Remény” címűművére, Varró Zoltán pihenésre csábító „Glamourfántjára”, Zajácz Tamás mindenki szívéhez közel álló „Családi állatsimogató” nevet viselő elefántjára, vagy Zimány Linda, Horváth Éva, Dukai Regina, Karsai Zita, Bódi Sylvi, Herczeg Zoltán és a Sugarbird tervezőcsapatának közös „Divat elefántjára”. A szobrok Budapest különböző pontjain kerültek kihelyezésre, hogy a főváros utcáinak, köztereinek, bevásárlóközpontjainak mindennapi életét színesítsék, illetve, hogy felhívják a figyelmet a kampány eredendőcéljára, a hajléktalanság egyre súlyosbodó problémájára. Az eleinte csak papíron megtervezett és álomképekben megjelenő kis teremtmények, a művészek rendkívül kitartó és lelkes munkájának köszönhetően valósággá váltak. Ezen alkotások 2009. szeptemberében árverésre kerültek, hogy a befolyt összeget a Segítőház Szociális Otthon felújítására fordíthassa a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány.

A Sorsfordító Programról
A Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány 2005-ben jött létre tíz magyarországi nagyvállalat támogatásával, azzal a céllal, hogy segítsen a társadalom perifériájára szorult, hajléktalan embereken. Alapvető célkitűzése mellett, hogy szállók építésével hajlékot biztosítson az utcán élőknek, forradalmian új módszert dolgozott ki és kíván mind szélesebb körben alkalmazni a hajléktalanok reintegrációja érdekében. Sorsfordító Programját természetes és jogi személyek adományaiból, pályázatokon elnyert támogatásokból, országos karitatív szervezetekkel és szociális intézményekkel együttműködve egyének és/vagy családok támogatásával kívánja megvalósítani.
Az Alapítvány küldetése, hogy újszerű és komplex- módszerek alkalmazásával; a társadalmi összefogás és szolidaritás erősítésével mind több, a társadalom peremére szorult, a szociális biztonságot önerőből megteremteni nem tudó hajlék nélküli embernek, családnak teremtsen lehetőséget és nyújtson valódi segítséget a társadalomba való beilleszkedésre, az emberi méltóságnak megfelelő élet önálló megteremtéséhez. Legfőbb célunk, hogy segítsük a támogatók és támogatásra szorulók, a gondoskodásra képes és az önmagukról önerőből gondoskodni képtelen emberek; az adománygyűjtők és az adakozók egymásra találását és együttműködését a hajléktalanság, mint súlyos társadalmi probléma megoldása érdekében.

A zenekarról
A hajléktalanokból és szociális munkásokból álló Oltalom Kulturális Kör 2008-as megalakulása óta rendszeresen lép fel az ország különböző területein. Eddig összesen 26 alkalommal szerepelt - egyházi rendezvényeken, a Merlin Színházban, a Gödörben, a József Attila Színházban, idősek otthonaiban és hajléktalan szállókon. Műsorukon ismert zenészek, együttesek dalainak átdolgozása és különböző szépirodalmi alkotások szerepelnek. A Kör megismerteti a közönséggel a hajléktalanok sorsát és érzésvilágát, ezáltal mindenki átélhetik az utca emberének kilátástalanságát és egyben reménységét. Célja továbbá megmutatni: ők is értékesek és tudnak értéket teremteni a kultúra és mások szórakoztatása terén. A Kör jelenlegi tagjai, bár csökkent létszámban, de nagy lelkesedéssel készülnek a próbákon. A felkészülés és a fellépéseken való részvétel azon túl, hogy rendszerességre és felelősségre szoktatja őket, sikerélményt és önbizalmat is ad nekik, ami nélkülözhetetlen a továbblépéshez.

Részvételi szándékát kérjük, a következő elérhetőségeken jelezze:
Elephant Holding Zrt.
Tel.: 06-1-302-6626
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com