Közép-Magyarország

Foglalkoztatási, képzési és lakhatási támogatással változtat a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 20 megyei hajléktalan életén. A 2010 augusztusában, Európai Uniós finanszírozásból indított példaértékű projekt legfőbb célja az utcán élők élethelyzetének valódi, hosszú távú megváltoztatása és a társadalmi kirekesztettség enyhítése.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a legnagyobb humanitárius szervezet részeként kiemelten fontos feladatának tartja a hajléktalan emberek megsegítését. A szervezet több hajléktalanszállót és utcai gondozószolgálatot működtet, de az utcán élők krízishelyzetének enyhítésén és az átmeneti segítségnyújtáson túl az emberhez méltó élethez való visszatérést és a kirekesztettség megszűntetését is segíteni szeretné. Ennek egyik hatékony eszköze lehet a 2010 augusztusában indított, az Európai Unió és az Európai Szociális Alap által finanszírozott „Pest megyei hajléktalanok társadalmi és munkaerő-piaci integrációja” című projekt. A közel 35 millió forint összköltségű program a hajléktalanok lakhatási támogatását, munkába állítását és társadalmi beilleszkedését tűzte ki célul.

A projekt összesen 20 Pest megyei hajléktalannak biztosít lehetőséget élethelyzetük javítására olyan komplex szolgáltatási csomag révén, melybe foglalkoztatási, képzési és lakhatási elemek is beletartoznak. A program segítségével a társadalom perifériájára szorult emberek életének valódi, hosszú távú változása érhető el. A programban a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete által működtetett nyolc kistérségi, hajléktalanokat ellátó intézménye vesz részt.

A projekt legfőbb értéke, hogy az utcai szociális munka átmeneti problémamegoldásán túl valódi, fenntartható megoldást kínál az utcán élő emberek élethelyzetének javítására.

2 csatolt webcím http://www.pestmegye.hu, http://www.pestmegye.voroskereszt.hu

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com