Közép-Magyarország

Alulírott szervezetek az elmúlt hetek Fővárosi Önkormányzat költségvetési koncepciójának történései kapcsán az alábbi felvetéseink szíves figyelem bevételét, közös gondolkodás elkezdését kérjük.


• Fontosnak tartjuk annak a vizsgálatát, hogy jelenleg a szerződések mennyiben felelnek meg a megkötésükkor és módosításukkor fontos szempontoknak (egyházi szorzós finanszírozás helyettesítése a férőhelyek esetében, önálló szakmai programok a soron lévő támogatásoknál), különös tekintettel az időközben bekövetkező változásokra? Ezek közül csak néhány: új belépők az ellátás rendszerébe, egyházi fenntartó intézményátvétele, stb.

• Kérdés, hogy a Tizek Tanácsa kívánja-e egységesen képviselni a szerződött szervezeteket, és/vagy azokat, akikkel az önkormányzatnak nincs szerződése, valamint az is, hogy a Tizek tagjai közül azok, akiknek saját szervezete szerződéssel rendelkezik, milyen mértékben képviseli a szervezetét és/vagy az ellátás többi szereplőjét.

• Jelenleg a nyilvános előterjesztés a soron lévő támogatások azonnali megszüntetését javasolja. A Tizek véleménye szerint az önkormányzattal a szervezetek önállóan kezdjenek tárgyalásokat, vagy van/lesz közös stratégia?

• Érdemes-e a források megtartása mellett arra helyezni a hangsúlyt, hogy újra lehetne gondolni a támogatás módját és mértékét, vagy a jelenlegi helyzet fenntartása az elsődleges cél?


Abban bízunk, hogy az általunk leírt kérdéseknek, valamint a többi ellátó felvetésének közös végiggondolása, esetleg egyeztetett – közös – stratégia kialakítása segíthet a jelenlegi helyzet hosszabb távon is konstruktív megoldásában.

Jelen levelünket közzé tesszük a diszpécserportálon, abban bízva, hogy más szervezetek, ellátók is hozzá kívánják tenni véleményüket.


Budapest, 2011. január 17.Léthatáron Alapítvány
RÉS Alapítvány
Twist Olivér Alapítvány

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #4 egypéter 2011-01-25 12:40
Idézet:
A kérdéses levelet a szervezetek a Tizek ülésén felolvasták, és arra ott helyben reagált a Tizek.

A felvetett kérdések válaszainak jó részét pedig a főpolgármester úrnak írott levél tartalmazza
Szomorú !!!!!!!!
Idézet
 
 
0 #3 Boroka 2011-01-24 16:04
A kérdéses levelet a szervezetek a Tizek ülésén felolvasták, és arra ott helyben reagált a Tizek.

A felvetett kérdések válaszainak jó részét pedig a főpolgármester úrnak írott levél tartalmazza: [censored]://[censored].diszpecserportal.hu/tizek-tanacsa/1082-fpolgarmester-ur-reszere.html

természetesen a Tizek továbbra is várja a hajléktalan ellátó szervezetek és munkatársaik véleményét, hozzászólásait, akár emailben: kár személyesen (akár a diszpécserportá lon keresztül).
Idézet
 
 
+1 #2 Buzás Endre 2011-01-22 20:51
Idézet:
Ennek azért a címlapon lenne a helye... de valahogy lekerült onnan
remélem ennek csak valami általam ismeretlen, egyszerű technikai oka van
Dátum szerint jönnek a hírek azaz a felrakás az alap sorrend. Előfordúlt már, hogy heves vitát kiváltó cikket tartottam a címlapon illetve ha kérte a beküldő, hogy maradjon "elől" akkor az is megoldható. Szóval a hírek nem tünnek el csak más tecnikával vannak megjelenítve. Most a főoldalon 24 hír szerepel csak váltani kell.

Ahol a fekete kőr van ott a hírváltó

Idézet
 
 
-2 #1 pelle 2011-01-22 15:48
Ennek azért a címlapon lenne a helye... de valahogy lekerült onnan
remélem ennek csak valami általam ismeretlen, egyszerű technikai oka van
Vagy erre sem reagál senki? még a címzett sem?

pelle
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com