Közép-Magyarország

Eredményesen zárult a Magyar Vöröskereszt Dél-pesti szervezetének életmentő programja: január elejétől, a leghidegebb időszaktól kezdődően április végéig naponta 20-25, a kispesti közterületeken élő hajléktalan ember talált éjszakai menedékre a karitatív szervezet XIX. kerületi Báthory utcai nappali melegedőjében.A január 3-tól április 30-ig tartó időszakban összesen hetvenegy, Kispest közterületein élő, más közösségi ellátás iránt bizalmatlan hajléktalan ember fordult meg a kerületi Vöröskereszt Báthory utcai nappali melegedőjében első ízben kialakított téli krízisszálláson. Bár tíz alkalommal kellett mentőt hívni, mégis sikeresnek mondható a program, mivel a résztvevők egészségi állapota nem romlott a hideg időszak alatt – tájékoztatta a kispest.hu-t a kerületi önkormányzat, a Hajléktalanokért Közalapítvány, valamint a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által támogatott program eredményéről a kispesti Vöröskereszt vezetője. Kökényesi Györgyné elmondta, tapasztalatuk szerint csak kis létszámú, családias intézményekben lehet eredményt elérni, ugyanis az utcán élő emberek bizalmatlanok a nagyobb létszámú szállásokkal szemben. Ráadásul az ilyen helyeken az orvosi vizsgálatokat is egyszerűbb elvégezni.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #2 Buzás Endre 2011-05-06 07:57
Kedves Borisz

Ezt a témát páran akik éjjeli menedékhelyen dolgozunk már elég rég feszegetjük, (ingyenesség, beragadás, szolgáltatások) de nem jutunk előbre. Azt hiszem ha megnézzük csak az éjjeli menedékhelyek nyitottságát, már rég nem ott tartunk ahol az eredeti "élet mentő" intézmény esetében. A foglalt ágyak vagy nevezhetjük akárhogy már nem az éjjeli menedékhelyek eredeti funkcióját töltik be az intézmények egy része.

Buzás Endre
Idézet
 
 
0 #1 borisz 2011-05-06 06:23
Ez igazán nagyszerű!
Bár kicsit elvagyok már bizonytalanodva , hogy mit is jelent az éjjeli menedékhely. Nem kifejezetten csak erre az intézményre értem.
Értem én, hogy ha bizalmatlan valakim annak jó az állandóhely. De sok ilyen állandóhely van, ingyen. Mitől mennének az átmeneti szállókra?
Hová tovább? Következő "állandó helyes" menedékhelyre?

Lassan mát tényleg nem értem, minek vannak különböző típusú szálláshelyek!
Mindegy...
Azért örülök, hogy legalább eggyel több hely lett a téli időszakra!
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com