Közép-Magyarország

Tisztelt Munkatársak, Kedves Kollégák!


A fővárosi hajléktalanellátó szervezetek által választott „10-ek tanácsa” az elmúlt két évben 21 alkalommal ülésezett. A megbeszéléséken számtalan témát érintettünk, a teljesség igénye nélkül az alábbiakkal foglalkoztunk részletesebben:

- a KENYSZI rendszer anomáliái, levél az EMMI-nek, ombudsmani vizsgálat kérése, személyes találkozás a minisztérium képviselőivel,

- az 1/2000-es SzCSM rendelet létszámnormái, levél az az EMMI-nek,

- az átmeneti szállók várólistái, kihasználtsági adatok, sajtóközlemény készítése

- a szabálysértési törvény módosítása, egyeztetés jogászokkal, jogvédő szervezetekkel, a TASZ-szal, Hajszolt-tal közös tiltakozó levél megfogalmazása, a végrehajtás folyamatos figyelemmel kísérése,

- kunyhóbontások, szakmai minimumelvárások, eljárások kidolgozása, állásfoglalás készítése, a konkrét bontási „tervekkel” kapcsolatos információk egyeztetése, közvetítése, egységes fellépés szervezése,

- fővárosi segélyrendelet módosítása, a segélyező iroda működése,

- egyeztetés a HKA-val a pályázatokról, pályázati irányelvekről,

- az egészségügyi centrumok működésének áttekintése, közös szakmai alapok kidolgozásának kezdeményezése,

- tüdőszűrés, egyeztetés a tüdőgyógyászokkal a fél évente történő szűrés indokoltságáról, egyeztetés a kormányhivatallal a kényszergyógykezelésről.

A „10-ek tanácsának” jelenlegi összetétele a következő: Aknai Zoltán, Breitner Péter, Gurály Zoltán, Kártyás Irén, Somogyi Eszter, Surányi Ákos, Varga Ágnes, Varga Péter, Veres Barbara, Zakar Gergő.

A választott képviselők kétéves mandátuma májusban lejár, így szükségessé válik új tanács választása. Ennek érdekében kérünk minden – a fővárosban élő fedél nélküli emberek ellátásával foglakozó – szervezetet, állítson jelölteket az új tanácsba.

Mellékelten csatoljuk a „10-ek tanácsának” ügyrendjét. Ennek értelmében egy szervezet bármennyi jelöltet javasolhat a tanácsba. Olyan személyek jelölhetőek, akik a fővárosi hajléktalan ellátás területén dolgoznak, sem főállásban, sem egyéb módon nem látnak el hatósági, államigazgatási funkciót, vállalják a jelölést, és vállalják, hogy a „10-ek tanácsa” ülésein rendszeresen részt vesznek.

Kérjük, hogy a mellékelt JELŐLŐLAPOT legkésőbb 2014. május 13-áig juttassátok el kitöltve a Diszpécser Szolgálat 266-1901-es fax számára, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címére, vagy a 1082 Budapest Baross u. 41. I/2. sz. postacímére. Azokat a jelöléséket tudjuk figyelembe venni, melyek legkésőbb 2014. május 13-án 24,00-ig a fenti címek bármelyikére megérkeznek.

Ezt követően telefonszolgálatunk munkatársai meg fogják keresni a jelölteket, és megkérdezik őket, hogy vállalják-e a jelölést.

A felkérést vállaló jelöltek névsorát a szavazást megelőzően (melyet terveink szerint 2014. május 26-án 14 órától a BMSZKI Dózsa György úti épületének dísztermében szeretnénk megtartani) még el fogjuk küldeni a szervezetek számára.


Segítségeteket, együttműködéseteket előre is megköszönöm.


Budapest, 2014. május 7.


Üdvözlettel:

Kártyás Irén

a „10-ek” tanácsának megbízásából

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com