a világból

Forradalmian új módszerrel oldotta meg tizenhárom hajléktalan gondjait a Broadway nevű jótékonysági szervezet – írja a The Economist. Pénzt adott nekik, arra, amire ők szerettek volna.

A Broadway nevű, hajléktalanokkal foglalkozó jótékonysági szervezet a City körülbelül 300-400 hontalanjának legelesettebjeit vonta be legújabb programjába. A 13 személy közt volt, aki négy éve, volt, aki 45 éve élt az utcán. Az alapítvány terve egyszerű volt: nem hajléktalanszállói elhelyezést vagy ingyenebédet ajánlottak, hanem megkérdezték, mi az, amire szerintük szükségük van.

fotó: publicceo.com


Volt, aki új cipőt kért, volt, aki televíziót, más lakókocsit. Bár a Broadway emberei hangsúlyozták, bármilyen kérést teljesítenek, senki sem akarta alkoholra, drogokra vagy szerencsejátékra költeni a pénzét. A terv sikeresnek bizonyult: a 13 hajléktalan közül 13 elhagyta az utcát. „A legtöbben azután kezdtek el komolyan együttműködni velünk, hogy megtudták, nem akarjuk szállókra kényszeríteni őket – magyarázta Howard Sinclair, a szervezet munkatársa. – Mi újra a kezükbe helyeztük az életük irányítását. Azt mondtuk: a ti életetekről van szó, és rajtatok áll, hogy mit kezdtek vele.”

A terv megvalósítása fejenként körülbelül nyolcszáz fontba (250 ezer forint) került az alapítványnak. Az összeg magasnak tűnhet, hosszabb távon azonban az állam rengeteget spórol vele: számítások szerint egy hajléktalan egészségügyi és rendőri költségei átlagosan 26 ezer fontba kerülnek évente az adófizetőknek.

economist.com

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com