a világból

Tüntetéssel készülnek a holnap kezdődő téli olimpia megnyitójára a hajléktalanok Vancouverben. Így akarják felhívni a figyelmet nehéz helyzetükre. Észak-Amerika egyik legdurvább gettójának számít az Eastside Vancouverben, amit hajléktalanok, és kábítószeresek uralnak. Az egészségügyi világszervezet szerint itt az AIDS járványos mérteket öltött, főként az intravénás droghasználók miatt. Néhány utcányira onnan lesz a téli olimpia megnyitója.

A játékok általában nagy fejlődést hoznak egy városnak, de az itt élők szerint ebből ők nem profitálnak semmit.

"Semmit sem kapunk, se fedelet, se ételt, úgyhogy igazán nehéz örülnünk az olimpiának" - mondja ez egyik hajléktalan.

Nehezményezik azt is, hogy Vancouver vezetése nemrég elfogadott egy törvényt, amely lehetőséget ad a rendőröknek, hogy akár erőszakkal is a közösségi szállásokra vigyék a őket.

Sokan azonban még mindig Vancouver utcáin vannak, és most azt tervezik, hogy ők is részt vesznek az olimpián a maguk módján. Amikor elhalad majd a közelben az olimpiai láng, tiltakozni fognak, majd pedig csatlakoznak a megnyitóünnepség előtti felvonuláshoz. Mert, ahogy a plakátjuk hirdeti: a nyomor nem játék.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com