a világból

Több mint háromezer hajléktalan él Vancouverben, és több mint 12 ezerre becsülik a drogfüggők számát a téli olimpia városában. A norvég média kedden bemutatta a játékok városának árnyait. Amikor a kanadai város 2003-ban megkapta a rendezési jogot, még feleannyi, vagyis nagyjából 1500 hajléktalan volt Vancouverben. Az egyik norvég tévé megszólaltatott egy hajléktalant, aki öt éve él az utcán. Louis Belmont, az egykori ács azt mesélte a norvég tévéseknek, hogy a hatóságok nagyon keményen tisztították meg a város központját és a versenyek környékét a hajléktalanoktól az olimpia előtt.

Vancouverre azonban nem csak a hajléktalanok sorsa, hanem a rengeteg drogos helyzete is árnyékot vet. Legtöbbjük az utcán, kemény droggal és tűvel éli életét. Néhány éve a városnak sikerült lenyomni a drogtúladagolásban meghaltak számát, a hatóságok szerint a nullára. A norvég tévések ellátogattak egy olyan helyre, ahol tiszta tűt kaphatnak a kábítószeresek. A tűcsere-program a Hasting utcai központ szerint nagy siker, és ezért nem halnak meg a függők. Vancouver vezetői szerint a siker titka, hogy városuk az egyedüli Észak-Amerikában, ahol az egészségügyi hatóságok ellenőrzik, nem pedig büntetik a drogosokat.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com