Belföld

Bár vasárnap és hétfőn sok napsütés ígérkezik, a hőmérséklet továbbra is elmarad az évszaknak megfelelő értékektől, hajnalban pedig ismét megközelítheti a mínusz 10 fokot a hőmérő higanyszála. A telet idéző idő egészen a jövő hét végéig folytatódik.

Az előttünk álló napokban folytatódik a téliesen hideg időjárás, a csúcshőmérséklet több fokkal elmarad az ilyenkor megszokottól. A tartós északias áramlással továbbra is hideg levegő árasztja el a Kárpát-medencét, a szél ráadásul a jövő hét közepéig gyakran meg is erősödik.

Napközben fagypont fölött tetőzik a hőmérséklet, de mindössze néhány fokkal emelkedik 0 fok fölé a hőmérő higanyszála. Hajnalban pedig az előttünk álló pár napban erős fagyokra van kilátás. Szombat, vasárnap és hétfő éjszaka általában -8, -2 fok közé csökken a hőmérséklet, de a tartósabban derült területeken pár fokkal ez alá hűlhet a levegő. Reggelente tehát öltözzünk melegen, és a kerti csapokat egyelőre ne nyissuk meg.

Az éjszakai fagyok miatt a hajléktalanok is veszélybe kerülhetnek, hiszen már bezártak a télen nyitva tartó, a hideg elől menedéket biztosító vasútállomások. A téli időszak után a szervezet kimerült, így fokozott veszélyt jelent a fagyos idő.

Szerdától aztán mérséklődik a hajnali lehűlés, és a hét vége felé a csúcshőmérsékletek is lassú emelkedésnek indulnak, közelítve az évszaknak megfelelő értékekhez.

ICI Interaktív Meteorológia

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com