a világból

Múlt szombaton megnyitották Bécsben az első kolbászos standot, ahol hajléktalanokat foglalkoztatnak. Ezzel szeretnének lehetőséget adni nekik a munka világába történő visszaálláshoz.

A VinziWerke Alapítvány újabb szociális projekttel bővül. Bécs Ottakring városrészében, a Johann-Nepomuk-Berger téren nyílt meg március 20-án a város első szociális „kolbász-standja”. Ez az új projekt az alapítvány már működő szociális kezdeményezéseit egészíti ki (a VinziRast szükségágyak Meidlingben, a VinziMarkt szociális bevásárlóközpont Mariahilfben, valamint a VinziBett éjszakai menedékhely Ottakringben).

A VinziRast szükségágyas menedékhely 48 ággyal rendelkezik, és alkoholfüggő, pszichés betegségektől szenvedő, illetve kutyás hajléktalanokat is befogad. A VinziBett éjszakai menedékhely bárkit elszállásol, aki nem sérti a ház szabályait, tehát nem dohányzik az ágyban, nem fogyaszt erős alkoholtartalmú italokat, nem drogozik és nem agresszív a társaival. A VinziMarktról pedig annyit kell tudni, hogy itt a rászorultságukat igazolni tudó vásárlók a normál ár értéke alatt juthatnak hozzá az árukhoz, például 30 euróért 120-150 euró értékben lehet vásárolni. Rászorultnak számítanak azok a személyek, akik kevesebb mint 850 eurót keresnek havonta, ill. ha családról van szó, akkor a két felnőtt fizetésének összege nem haladhatja meg a havi 1200 eurót. A Vinzi szupermarketekben olyan árukat kínálnak, amelyeket más üzletekben már nem lehetne eladni, mivel hibásan csomagolták vagy cimkézték fel őket, enyhén sérültek, tartalmuk azonban jó minőségű. Itt olyan termékeket is árulnak, amelyek szavatossági ideje hamarosan lejár és amelyek minőségét szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Az ottakringi kolbász-stand különlegessége, hogy az ötlet két bécsi hajléktalan fejében született meg. A VinziWerke Alapítvány 12.000 euróval támogatta az elgondolást, amely összeget a két férfi a régi büfé átalakítására használt fel. Az alapítvány három hajléktalant alkalmaz teljes munkaidőben, akik addig dolgozhatnak a standon, amíg újra saját lábra nem állnak. Az alapítvány célja, a hajléktalanokat nem megterhelő és könnyen megoldható feladatokkal visszavezetni a megszokott munkahelyi környezetbe. A kolbász-standot, a VinziWürstl-t, ahogy azt Ausztriában nevezik, múlt szombaton nyitották meg, amelyet a VinziWerke alapítója, Wolfgang Puchner lelkész még aznap megáldott. A VinziWürstlben csakis helyi spezialitásokat lehet vásárolni, a kebab és pizza tabunak számít ezen a helyen. Hétfőtől naponta 11:00-2:00 óráig tart nyitva a stand, ahol számos szponzor áruját kínálják.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com