a világból

Parázs vita alakult ki a városházán, miután az ülésen beterjesztették a melegedőhely eddigi működését összefoglaló értékelést. A jelentést Rudolf Kuklovský, a városi hivatal szociális és kulturális osztályának vezetője és Roman Csikós, az Alternatíva Polgári Társulás képviselője dolgozta ki. A menedékhely működését tavaly októberben hagyta jóvá a képviselőtestület, a létesítményt december 21-én nyitották meg, éjszakánként tíz-tizenöt hajléktalannak nyújtottak szállást, ételt és tisztálkodási lehetőséget március végéig. „A vágsellyei önkormányzat szociális bizottsága javasolta a városatyáknak, hogy 2011 és 2012 telén – novembertől márciusig – ugyanitt üzemeltethessék a városi melegedőhelyet” – olvasható a jelentésben. A városi rendőrségnek a jelentéshez csatolt állásfoglalásából kitűnik, számukra is nagy segítség volt, hogy a bevásárlóközpontok mellett vagy a lakótelepi pincékben melegedőket volt hová küldeniük a fagyok idején. A városi hivatal vezetése ugyancsak támogatta a menhely ismételt megnyitását a következő években, a téli hónapok idejére. A szállást az elmúlt hónapokban 34 hajléktalan kereste fel, ebből 23 vágsellyei lakos, mások Galántáról, Deákiból, Felszőszeliből, Peredről, Vágtornócról és Mocsonokról jöttek, 35 százalékuk 24 évesnél fiatalabb volt. Az elszállásoltak összesen 587 eurót fizettek a városnak, egy éjszaka hetven centbe kerül, tisztálkodási lehetőséggel és meleg levessel együtt. A városatyák végül azért nem szavazták meg a Partizán utcai menhely további működését, mert sokallták az elmúlt hónapok üzemeltetési (18 218 euró) és rezsiköltségeit (9500 euró). Ľubomír Gáll, a Szociális Szolgáltatások Intézetének igazgatója felszólalásában elmondta, a Partizán utcai menhelynél gazdaságosabb a Jazerná utcai tíz férőhelyes szállás működtetése, annak a létesítménynek a fenntartását a megye is támogatja.
A Partizán utcai menhelyen dolgozó önkénteseknek nem felhőtlen a viszonyuk a létesítmény irányításával megbízott Szociális Szolgáltatások Intézetével. Roman Csikóstól megtudtuk, nem kaptak az intézettől segítséget a meleg étel biztosításához, ezért azt jóval drágábban, máshonnan kellett megrendelniük.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com