Belföld

Elsősorban a családok helyzetének megerősítését, a gyermekvállalási kedv előmozdítását, a nyugdíjrendszer újragondolását szorgalmazta pénteki bizottsági meghallgatásán Réthelyi Miklós miniszterjelölt.

Az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága bizalmat szavazott a leendő nemzeti erőforrás miniszternek.

A testület 17 igen, négy nem és három tartózkodás mellett támogatta Réthelyi Miklós miniszterré történő kinevezését. A szavazati arányokat nézve a négy "nem" az MSZP-től érkezett, két jobbikos képviselő és a bizottság egy LMP-s tagja tartózkodott, a bizottság jobbikos elnöke, Sneider Tamás viszont a kormánypártiakkal együtt igennel voksolt.

A képviselői kérdések zöme arra irányult, hogyan képzeli el a leendő miniszter a családok helyzetét, hogyan segít abban a tárca, hogy összeegyeztethető legyen a családvállalás a munkával, és mit terveznek a gyessel.

Réthelyi Miklós elöljáróban megerősítette, a gyes ismét három évig fog járni, továbbá szorgalmazni fogja, hogy több lehetőség legyen a szülőknek részmunkaidőben vagy távmunkában dolgozni, ezzel párhuzamosan növelni kell a bölcsődei férőhelyek számát, és támogatja az ilyen irányú civil kezdeményezéseket is. Hozzátette: a családbarát munkahelyek megteremtése érdekében a munkáltatókkal mindenképpen tárgyalni kell, hiszen ebben a kérdésben egyezségre kell törekedni, hiszen a cél, hogy mindkét fél nyertes legyen - mondta.

A hajléktalanság kapcsán kérdésre válaszolva Réthelyi Miklós közölte, a cél mindenképpen a hajléktalan állapot megelőzése, vagy ha már bekövetkezett, visszavezetni ezeket az embereket a munka világába, amelyet véleménye szerint csak nagyon jó és helyi programokkal lehet elérni.

A nyugdíjrendszer kapcsán elmondta, hogy azt, annak minden ágát újra kell gondolni. Hozzátette: az inflációkövető nyugdíjrendszert kívánják fenntartani, továbbá indokoltnak és méltányosnak tartja azt a javaslatot, hogy a nők 40 éves munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba.

A jelölt úgy vélte, a szocialisták által létrehozott krízisalap önmagában nem megoldás a nehéz helyzetbe jutottak megsegítésére, elsősorban a munka és az oktatás nyújthat középtávon segítséget számukra.

Réthelyi Miklóst a nap folyamán az egészségügyi bizottság is meghallgatta és támogatta miniszteri kinevezését.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com