Nyugat-Dunántúl

Győrben az elmúlt 5 évben nem fagyott meg az utcán hajléktalan, ellenben idén 20-nál is többen vesztették életüket olyan fedél nélkül élők, akiknek legyengült a szervezete. Sütő Csaba, a Győr-Likócsi Segítőház vezetője szerint a költségvetésnek nagyobb figyelmet kellene fordítania az utcai segítésre, a mentori hálózatokra és gondozószolgálatok működésére. A győri menhely jelenleg 220 embernek ad szállást, de további 300-an élnek az utcán Győrben. A segítőház működése 17,5 millió forintba kerül.

Sütő Csaba intézményvezető, Győr-Likócsi Segítőház: "Az utcán valóban keményedik a helyzet, két dolog miatt keményedik, rendkívüli módon lecsökkent annak a finanszírozásnak a reálértéke, amit az utcára adnak, ugyanakkor a jelentkező hajléktalanoknak a száma az kizárólag az utcán keresztül jön, múlnak el, vagy halnak meg hajléktalanok az intézményen belül nem volt elhalálozásnak, de azt kell látni, hogy a kizárólagosan az utcán jelentkező hajléktalanság kezeléséhez kevés az a forrás, ami most van. Egyáltalán kevés, és tulajdonképpen az intézmény felé való irányítás is gond, mert nincsenek lakhatási programok, olyan megoldások, amelyek segítenének. Várjuk azt a fajta fellendülést, amit most érzünk, amitől jobb lesz a gazdasági helyzet, amitől elmennek dolgozni, megélhetésük biztosítottabb lesz, és akkor talán a helyzet is jobb lesz."

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #3 Csaszy 2010-12-30 07:51
Boldog emberek vagytok,számomr a az egész idézet rész kaotikusnak tűnik.
Idézet
 
 
+1 #2 pim 2010-12-29 15:17
Ez irónia... vagy én sem értem!
Idézet
 
 
+1 #1 Buzás Endre 2010-12-29 14:07
ezt csak én nem értem?

Idézet:
Várjuk azt a fajta fellendülést, amit most érzünk, amitől jobb lesz a gazdasági helyzet, amitől elmennek dolgozni, megélhetésük biztosítottabb lesz, és akkor talán a helyzet is jobb lesz."
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com