Nyugat-Dunántúl

Befalaztatja a volt Thúry-laktanya területén lévő legénységi épület alsó ablakait az önkormányzat. Ezzel párhuzamosan az épület őrzéséről is gondoskodott a közgyűlés.

Az egykori Thúry-laktanya körzete jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt időszakban. A földterület egy része értékesítésre került, míg a fennmaradó részt 900 millió forintból rehabilitálták. Mára csak a 4. számú legénységi épület maradt meg, melynek állapota rohamosan romlik, ráadásul a hajléktalanok is beköltöztek. A fent említett problémák miatt korábban a bontás gondolata is felmerült, ám az önkormányzat végül elvetette az ötletet.


Fotó: Szakony Attila - További képekért klikk a fotóra


A legutóbbi közgyűlésen ismét napirendre került a legénységi épület ügye. A testület végül úgy határozott, hogy az épület állagmegóvása érdekében – mivel egyesek már az építőanyagot is elkezdték elhordani – befalaztatja az ablakokat, s egy acél biztonsági ajtót is beépítenek. A munkálatokra bruttó 700 ezer forintot különített el az önkormányzat. Ezzel párhuzamosan a város területén működő polgárőr egyesületeket is felkérte az önkormányzat az épület őrzésére. A polgárőr szervezetek havi szinten 12 ezer forintért vállalták is a feladatot.

Úgy tudjuk: az épületet az önkormányzat piaci hasznosításra szánja, így aztán a funkciót egy későbbi vevő vagy bérlő határozhatná meg.

 


 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
+2 #1 pelle 2011-02-04 11:42
A laktanya Nagykanizsán van.
Egyébként az a sokak számára meglepő „hírt” is közzé kellene tenni, hogy az építőanyagot nem a hajléktalanok, hanem „hajlékos”sőt megbecsült építkező helyi választópolgáro k vagy megbízottjaik lopják szét hangyaszorgalommal…
Egyébként hol van a „gazda”? az állítólag felelős (ám hajléktalanokra allergiás) önkormányzat aki hagyta ilyen állapotba jutni? Hogy lehet, hogy ezért senkit sem vontak felelősségre? Ehhez képest tényleg a hajléktalanok jelentik a problémát?

pelle

ps: Az épület egyébként nem csak képen gyönyörű, - (((kár hogy messze van … a BMSZKI-tól…. )))
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com