Nyugat-Dunántúl

Tarr Ernő nyugdíjas katonatiszt felkereste szerkesztőségünket és elmondta, hogy egy hajléktalant embertelen módon vezettek ki a biztonságiak a nagykanizsai csarnok épületéből. A Csarnok Üzletházban dolgozók, kereskedők és vásárlók egybehangzó véleménye szerint viszont néhány hajléktalan ápolatlanságával, viselkedésével erősen zavarja a mindennapi munkájukat, vásárlásaikat.

Mint azt a nyugdíjas katonatiszt részletezte, szerdán a vásárcsarnokban vásárolt, ahol hamarosan egy hajléktalan nővel találkozott. A torzonborz alak kisvártatva eltűnt a szeme elől, ám hamarosan másra lett figyelmes.

- Egyszer csak azt láttam, hogy az egyik biztonsági őr a hajánál-kezénél fogva cibál ki egy alakot - idézte fel a látottakat. - Amikor kidobta az épületből, és jött befelé, hangosan odaszólt a társának, hogy „menjünk a másik után”. Úgy éreztem, ezt már nem tűrhetem, és megjegyeztem: mindezt emberibben is megtehetnék. Közölte, hogy „ezek piszkosak, fertőznek”. Elfogadom, hogy kinézetük elítélhető, de az intézkedés akkor is embertelen, ehhez nincs joga egy biztonsági őrnek sem.

Tarr Ernő hangsúlyozta ugyanakkor: tudja, hogy a biztonsági őr a feladatát teljesítette, de ezúttal hiba történt. Hozzátette, hogy nem érti, a hatóságok miért nem lépnek fel a vásárlókat valóban zavaró személyek eltávolítása érdekében. A helyszínre sietve éppen szemtanúi lehettünk a Tarr Ernő által említett „torzonborz nő” ismételt kivezetésének. Az asszony ugyanis ekkor a pecsenyeárusok közelében, egy padon ült, s a csarnok gondnoka, valamint egy biztonsági őr lépett oda hozzá. Majd mintegy másfél méter távolságból, jó hangosan felszólították, hogy „mondtuk már, hogy legyen szíves távozni a csarnokból”. A vörösborral átitatott, egykor fehér kabátban ülő nő a második felszólításra feltápászkodott, és bizonytalan léptekkel elindult kifelé. Az őrök három méterről követték, egészen addig, amíg szitkozódva be nem vágta maga mögött az ajtót.


Utána indultunk, megpróbáltunk vele beszélni, ám a nevét sem tudtuk meg tőle.

-Fogadjunk, hogy a másikon visszajön!- lépett oda hozzánk Mátés Antal, akihez kisvártatva más őstermelők, kereskedők is csatlakoztak. Mint elmondták, a hajléktalanok egy része nem okoz problémát: ők csak melegedni járnak be a vásárcsarnokba, s megértették, hogy a társasház szabályait be kell tartaniuk. Néhányan azonban kilógnak a sorból.

- Vannak, akiket nem érdekel senki és semmi. Odavizelnek a sarokba, aprópénzért molesztálják a vásárlókat, élelmiszert lopnak a standokról. Nem is csoda, ha a vevők megijednek tőlük.

Beszélgetésünknek az előbb „kidobott” nő megjelenése vetett véget, egy másik ajtón tényleg visszatért.

- A Csarnok Üzletházban magántulajdonban lévő üzletek és kosaras piac működik. A társasház területén az elmúlt időszakban egyre inkább zavarta az üzletmenetet néhány nem megfelelő viselkedésű és ruházatú egyén, akik a viselkedésükkel megbotránkoztatták mind az eladókat, mind a vásárlóközönséget - adta tudtunkra Rózsás Károly, a vásárcsarnokot működtető intézőbizottság elnöke.

- Felkértem a társasház gondnoki és őrzési feladataival megbízott biztonsági szolgálatot, hogy a renitensen viselkedőket kérjék fel a távozásra. A biztonságiak erőszak alkalmazása nélkül felszólították a távozásra és a kijáratig kísérték őket.

TÖRVÉNY
A törvények alapján az üzletek és a piac rendjét az azt üzemeltető vállalkozók, illetve a vásárt szervezők jogosultak betartatni. Ők tehát felléphetnek olyan személyek eltávolítása érdekében, akik a piaci árusítás rendjét megzavarják. Hajléktalanok a vásárcsarnok emeletén.
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com