Nyugat-Dunántúl

Nagykanizsai iskolás fiatalok egy csoportja kereste fel szombaton a dél-zalai városban a Vöröskereszt által működtetett hajléktalanszállót. A diákcsoport célja: némi fényt és reményt vinni a szerencsétlen sorsú emberek életébe.

 

Mit tehetnék érted? Ezt a mottót választották maguknak azok a kanizsai fiatalok, akik szombaton meglátogatták a hírhedt Citromszigeten működő hajléktalanszállót, ahol Barbalics László, az intézmény vezetője közvetítésével 4 lakóval találkozhattak: Zsolttal, Zoltánnal, Arnolddal és Virgillel.

- Segíteni szeretnénk, fel kívánjuk ajánlani, hogy velünk megbeszélhetik a problémáikat, elmesélhetik sorsukat, és így talán hozzájárulunk ahhoz, hogy könnyebben feldolgozzák a problémáikat, mi több: esetleg segíteni tudunk azok megoldásában - magyarázta a fiatal csoport vezetője, a szociális téren továbbtanulni kívánó Nikolics Zsanna.

Mint később kiderült, a társaság zömét az általa irányított tánccsoport tagjai alkotják, kiegészülve néhány barátjukkal. S ha már művészet, verssel és énekkel is kedveskedtek a nekik bemutatkozó négy hajléktalan férfinek. Az ismerkedő találkozó mintegy másfél órán át tartott, s egyelőre a felületes bemutatkozáson túl nem merészkedtek a felek.

A kanizsai fiatalok önzetlenül vállalták: segíteni kívánnak a hajléktalanokon Fotó: Gergely Szilárd

- Ki kell alakulnia a bizalomnak - értékelt Horváth Virgil, aki magáról szólva örömmel jelezte: munkát már talált.  Sokat jelenthet nekünk az, ha valakinek kiönthetjük a szívünket, de ehhez alaposabban meg kell ismernünk egymást.

A fiatalok - köztük volt, aki mindössze 12 esztendős, s egyikükről kiderült: maga is állami gondozott volt egykor, ám mára teljesen rendeződött a sorsa - láthatóan elgondolkodtak a hallottakon. Barbalics László kérésére mindannyian értékelték a találkozót, s bizony többük úgy fogalmazott: rosszabbra számítottam.

Mindenesetre egyhangúlag kijelentették: három hónapon keresztül gyakran felkeresik majd a négy hajléktalant, és ténylegesen segíteni kívánnak nekik a problémáik feldolgozásában.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com