Nyugat-Dunántúl

A "Mit tehetek érted?" nevű ifjúsági csoport Nikolics Zsanna vezetésével két hónappal ezelőtt vette fel a kapcsolatot a nagykanizsai hajléktalan szálló négy lakójával. A fiatalok akkor vállalták, hogy rendszeresen találkoznak a szerencsétlen sorsú embertársaikkal, és tőlük telhetően igyekeznek segíteni nekik - ha mással nem, legalább jó szóval, odafigyeléssel.

- Azóta rendszeresen találkozunk is, bár tény, hogy van, akivel többször, és van akivel kevesebbszer - árulta el szombaton a Csónakázó-tavi pikniken Nikolics Zsanna. - Úgy érzem, sikerült ténylegesen segítenünk. Egyikőjükkel például angol nyelvleckéket veszünk át, így segítjük az idegen nyelv elsajátítását, hiszen külföldre készül. Másikuk pedig most kezdi a németet.

A fiatalok örömmel újságolták: szerintük a négy, velük kapcsolatba került szerencsétlen sorsú ember egyre inkább a bizalmába fogadja őket. Ezt a pikniken jelen lévő két hajléktalan is megerősítette.

- Tényleg lassan kezd barátság kialakulni közöttünk - hangsúlyozta Zsolt. - Azért még sok mindent kell átbeszélnünk, ahhoz rövid volt az idő, hogy az élettörténetünket megismerhessék.

A fiatalok és a két hajléktalan nem csak evéssel-ivással töltötte az időt szombaton a Csónakázó-tó szigetén. Nikolics Zsanna javaslatára különböző ügyességi, logikai játékokat is megoldottak - természetesen közösen, hiszen a piknik célja a kapcsolatuk még szorosabbra fűzése, egymás jobb megismerése volt.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com