Nyugat-Dunántúl

Hónapok óta , rendszeresen veri egy banda a hajléktalanokat Zalaegerszegen, a rendőrség mégsem nyomoz. Az ügyet a helyi Vöröskereszt is ismeri, de sem ők, sem a bántalmazottak nem tettek eddig feljelentést. A hajléktalanok félnek, a szociális gondozók pedig azt mondják, csak akkor léphetnének, ha a hajléktalanszállón vernék a fedél nélkülieket.

Száll a por a régi éjjeliszekrényről, és repülnek a tollak a paplanból. Egy romos épületben él az a hajléktalanférfi két unokatestvérével, akit megvertek. Márciusig nyugalmuk volt, aztán kezdődött. Nemrég megverték, és már nem először.

„Benyitottak, csak vertek minket, se szó, se beszéd. Folyt a vér orrunkból, szánkból, de nem mertünk segítséget kérni”- mondta a férfi.

A férfi azt mondta, rendszeresen verik őket, ráadásul szerinte ugyanaz a banda. Néha a városban is összefutnak, ahol fenyegetik őket.
A hajléktalan férfi azt mesélte, a legutóbbi verés után unokatestvére alig lát az egyik szemével. A támadók maguk hívták ki a mentőt, ők mégsem tettek feljelentést.

„Bevittek minket a mentők, pofátlanul még ők hívták ki a mentőket. A mentők akartak feljelentést tenni, mi meg leléptünk, féltünk a rendőrségtől”- emlékszik vissza.

A helyi vöröskeresztnél is ismerik az ügyet.

„Kisebb csoportok néha a lakhelyükön, utcán is megtámadták őket, súlyosabb sérülés eddig nem következett be”- mondta Kardos Ádám a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezeténél dolgozó szociális munkás.

A Vöröskeresztnél azt mondták feljelentést ők sem tehetnek, csak akkor, ha a hajléktalanszállón lakókat bántalmazzák. A rendőrségen is azt mondták: eddig egyetlen feljelentést sem kaptak, így nyomozni sem tudnak.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

 
0 #1 pumukli02 2011-08-26 23:48
miért ne tehetnének, ha csak nem külön erre megkérik őket a bántalmazottak félve az esetleges újabb retorziótól....
Idézet
 

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com