Nyugat-Dunántúl

Hatvan hajléktalan befogadására alkalmas téli krízismenhely nyílik meg Győrött kedden.

Az április végéig tartó krízisellátásra Győrött 14 millió forint áll rendelkezésre - mondta Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője az MTI-nek. Ebből az összegből nehezen tudják kigazdálkodni a menhely működtetését, az ott dolgozók bérét és közterheit, pedig a normatívát a város kiegészíti - ismertette a szakember.

Az egész éven át működő hajléktalanszállón, a krízislakásokban és a téli menhelyen összesen 330 hajléktalan kap menedéket Győrött, de még így is 130-150 otthontalan fedél nélkül lesz kénytelen átvészelni a telet egy nemrégiben végzett felmérés szerint. Az utcán élők a hidegben lépcsőházakban, elhagyatott épületekben húzzák meg magukat. Őket forró teával, étellel támogatják - ebben a munkában számítanak az egyházi szervezetek közreműködésére is.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest




Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com