Nyugat-Dunántúl

Ahogy csökken a hőmérséklet, úgy kerülnek egyre veszélyeztetettebb helyzetbe azok, akik mindennapjaikat fedél nélkül, az utcán töltik. Sopronban a Flandorffer Ignác Szociális Intézet és Mikrotérségi Gondozási Központban, többek között, az éjjeli menedékhely férőhelyeinek bővítésével és hosszított nyitva tartással segítik a hajléktalanokat.

A hajléktalan ellátás soproni nappali melegedője a Magyar utca 22. szám alatt található. A nappali melegedő lehetőséget nyújt a hajléktalanoknak, többek között a közösségi együttlétre és a személyi tisztálkodásra. A Magyar utcai épületben található a népkonyha is, ami jelenleg naponta 50-60 adag térítésmentesen, helyben elfogyasztható egy tál meleg ételt biztosít, a rászorulók részére. A segítségre a szakemberek szerint télen a fagyveszély miatt, még inkább szükségük van a hajléktalanoknak. Jelenleg Sopronban mintegy 130 hajléktalant regisztráltak, sokan közülük, már több éve hontalanok. A téli időszakban az ellátóegységek nyitva tartása is változik. A Flandorffer Ignác Szociális Intézet hajléktalanellátási szolgáltatásában kiemelt szerepe van az utcai szociális
munkának is.

Bár az igazi tél még nem kezdődött el, az ellátás iránti igény már érezhetően megnövekedett. Az ellátás részeként az éjszakai menedékhelyen található 34 férfi férőhely, krízis időszakban kiegészül 4 női férőhellyel, amik térítésmentesen igénybe vehetők.


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com