Nyugat-Dunántúl

Habár nyáron több az ellátott, mint télen, de mégis szükségessé vált a siófoki hajléktalan szálló és nappali melegedő bővítése. A tervek szerint 100 millió forintos fejlesztést hajtanak végre az eredetileg munkásszállóként funkcionáló épületen. A hajléktalanok száma hosszú ideje azonos, de a hely szűkössé vált.

 Ebben az épületben, egy helyen működik a három otthontalanok számára működtetett szolgáltatás.

 Kovács Nóra, vezető, Gondozási Központ, Siófok:

„Itt a Bajcsy Zsilinszky utca 224. szám alatt működik a nappali melegedő, a városi konyha illetve az éjjeli menedékhely. Most idén október elején jelent meg egy uniós pályázat, amely a bentlakásos szociális intézmények infrastrukturális fejlesztését célozza. Ezen a pályázaton szeretne indulni az önkormányzat."

 A létszámnövelés miatt van szükség a fejlesztésre, valamint a korszerűsítés is ráférne már a hajléktalanszállóra - mondja a szállót működtető Gondozási Központ vezetője.

 Kovács Nóra, vezető, Gondozási Központ, Siófok:

„Az intézmény működési engedélye 24 főre szól az éjjeli menedékhelyen, ez határozatlan idejű működési engedély. Illetve 8 főre van ideiglenes engedélyünk, amit jövőre kellene megújítani. Ezért is jött jókor ez a pályázat, mert szeretnénk mind a 32 helyre határozatlan idejű működési engedélyt kérni."

 Valamint további öt főre bővítenék a meglévő helyeket. 100 millió forintos beruházásról van szó, amellyel megújulna a régi épület és bővítenék is azt. Hiszen az előírások szerint egy ellátottra minimum 2 négyzetméteres helyet kell biztosítani. Jelenleg 40-en használják az intézmény szolgáltatásait, ez egy állandó létszámnak mondható - tette hozzá Kovács Nóra.

 Kovács Nóra, vezető, Gondozási Központ, Siófok:

„A kilencven százalékuk siófoki, a maradék 10% a környékből érkezik."

 A nyári időszakban azonban megnő az ellátottak száma, igaz akkor nem töltenek huzamosabb időt a szállón. De olyankor az ország minden pontjáról érkeznek hontalanok, akár a fővárosból is. A hidegebb idő beköszöntével, már novemberben betérnek azok a fedél nélküli emberek, akik a hajléktalanszálló rendszeres lakói. Csak kevesen dolgoznak, ők viszont megkeresnek egy akkora összeget, hogy fűtött szobát tudnak bérelni a városban.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com