Nyugat-Dunántúl

Karácsonyi műsorral kedveskedik a 9 férőhellyel bővült a "Nyitott Kapu" Hajléktalan Gondozási Központ a lakóinak. Az új szobát csak nők vehetik igénybe; férfi társaiktól egy emelet választja el őket. Az intézmény vezetője szerint csak így lehet megfelelőképpen biztosítani a beérkezők ellátását.

A szállóban már eddig is lehetett a nőknek külön mosni és zuhanyozni is, éjszakai elhelyezésük azonban csak nemrég bővült ki - mondta el televíziónknak az intézmény vezetője.

Gulyás János vezető, Hajléktalan Gondozási Központ:
- Kilenc személyes, és ez körülbelül az élettérnek megfelelő 42 négyzetméteres terület. Azért volt ez nagyon jó így, ilyen összefüggésben megcsinálva, mert tulajdonképpen a kiszolgálóegységek már korábban rendelkezésre álltak.

A fagypont alatti hőmérséklet beköszöntével a férőhelyek is szépen fogynak - tette hozzá Gulyás János.

Gulyás János vezető, Hajléktalan Gondozási Központ:
- November elsejétől folyamatosan lakják be, három helyem van még, de van, aki az alkoholizmusa vagy egyéb folytán matracon alszik, de elvileg csaknem csurig vagyunk már most.

A férfi szintre is egyre többen jönnek be, napközben is mindig van valaki a közösségi termekben.

Holnap is sok emberre számít az igazgató, hiszen mondhatni, már hagyománya van a karácsonyi műsoroknak a szállón. Idén a Somogy Táncegyüttes tagjai szórakoztatják a betérőket, de az élmény mellett kézzelfogható ajándékot is kapnak a hajléktalanok.

Gulyás János vezető, Hajléktalan Gondozási Központ:
- Száz embernek fogunk adni csomagot, ezek többnyire mind részt vesznek ezen az ünnepségen. Állnak és igazi hálás szívvel fogadják ezeket a műsorokat.

Az sem elképzelhetetlen tehát, hogy egyszer majd saját műsorral készüljenek a lakók. Az igazgató úgy emlékszik, régebben többen játszottak valamilyen hangszeren, vagy énekeltek, s ezt a tudást akár fel is lehetne eleveníteni...

(Somogy TV, Híradó)

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com