Nyugat-Dunántúl

Zala megye rendőrei felkészültek a várható szélsőségesen hideg időjárási viszonyokra, a segítségre szorulók érdekében azonban széleskörű odafigyelést kérnek!
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szervei a várhatóan szélsőségesen hideg időjárási viszonyokra tekintettel a hajléktalan, magukra hagyottan és magányosan élők védelme érdekében több megelőző intézkedést is bevezettek a közelmúltban.

A felkészülés már tavaly októberben elkezdődött, amikor feltérképezték az otthontalan személyek „szálláshelyéül” szolgáló búvóhelyeket, mely során tájékoztatták a nehéz sorsú embereket, szükség esetén hol találnak befogadó-, illetve melegedő helyet.

A hajléktalanok fizikai állapotának ellenőrzését követően, a szolgálatot teljesítő rendőr értesíti a területileg illetékes regionális diszpécserszolgálatot, amennyiben a krízishelyzetben lévő nem ismeri a környéket, készpénzzel nem rendelkezik, vagy a tömegközlekedési eszköz igénybevételével veszélyeztetné a közegészséget.
A rendőrök haladéktalanul intézkednek közterületen elfekvő, magatehetetlen személyek biztonságba helyezéséről. Zalában a hajléktalanok problémája a nagyobb városokban jelentkezik, így Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen, ahol a rendőrök ez idáig negyvenegy esetben adtak felvilágosítást fedél nélküli személyek számára, valamint tizenhárom esetben kérték a mentőszolgálat segítségét közterületen magatehetetlenül fekvő, egészségügyi ellátásra szorulókhoz.

A települési önkormányzatoktól információt kért a Rendőrség az egyedül élő idős emberekről, akiket a körzeti megbízottak – a polgárőrséggel együttműködve – visszatérően meglátogatnak, van-e elég tüzelőjük, füstölnek-e a kémények. Amennyiben bárki segítségre szorulna, értesítik a helyhatóságot, hogy ott megtehessék a szükséges intézkedéseket és elkerüljék a fagy okozta egészségkárosodást, vagy a kihűlést.
Több civil szervezettel, illetve az egyházakkal is felvette a Rendőrség a kapcsolatot, akikkel jelzőrendszert építettek ki a segítségre szorulók érdekében.

További lehűlést és jelentős mennyiségű havat jeleznek a meteorológusok az elkövetkező napokra. Zala megye rendőrei felkészültek a fokozottabb helytállásra, azonban mindenhol ők sem tudnak jelen lenni, ezért a lakosság összefogását kérjük: Figyeljenek oda az utcára szorult embertársainkra, környezetükben magányosan élő idős emberekre, illetve akinek egyedül élő rokona van, az sűrűbben hívja őt fel! Amennyiben kihűléssel fenyegetett emberről szereznek tudomást, kérjük, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy a 112-es telefonszámokon!

Segítségüket köszönjük!

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com