Nyugat-Dunántúl

A hajléktalanokat névről ismerik, télen takarót és meleg teát, nyáron vizet osztanak- a Savaria Rehab -Team dolgozói kilenc év alatt 198 ezer kilométert tettek meg autójukkal, mely mára megérett a cserére. A szociális bizottságnak köszönhetően ma megkapták a kulcsokat egy új gépjárműhöz.
 

Egy közösség erejét az határozza meg, hogy miként bánik a bajbajutottakkal- fogalmazott dr. Puskás Tivadar polgármester. A Savaria Rehab -Team dolgozói Szombathely rászorulóinak szükségeit és egészségét szolgálják- fűzte hozzá. Országos szinten is kiemelkedően jó a hajléktalan-ellátás a vasi megyeszékhelyen, ehhez azonban szükséges az önkormányzat támogatása is.

 

Fotó: Cseh Gábor


Jelenleg háromszáz olyan személyről tudnak, akiknek nincs otthonuk, közülük mindössze 6-10 olyan fő van, akik nem hajlandóak együttműködni a szervezettel és életvitelszerűen az utcán élnek- tudtuk meg Szakály Gábor tanácsnoktól. Szombathely tényleg a segítés városa!- tette hozzá. A minap például egy magánszemély 80 kilogramm vadhúst ajánlott fel, ez több napi ételellátását fedezi a rászorulóknak. Holnap pedig annak a tüzelőnek a kiosztására kerül sor, mely szintén adományként érkezett.

Fotó: Cseh Gábor


Az utcai szociális ellátás elengedhetetlen eszköze egy megfelelő gépjármű. Télen- nyáron, éjszaka- nappal felügyelnek, minden hajléktalant név szerint ismernek, tudják, kit, hol keressenek, kinek mire van szüksége. 
Az jármű, amit eddig használtak, mára megérett a cserére, többször javítani is kellett már. A szociális bizottságnak köszönhetően, aki két millió forinttal járult hozzá a 3,2 millió forint értékű autóhoz,  sikerült egy újhoz jutniuk, a kulcsokat ma kapták meg. A krízis időszakban, amilyet most okozott a hideg időjárás, nagyon jól jött a két autó, hisz fokozottan járták a várost a munkatársak-számolt be Bujtás Edit, a Savaria Rehab-Team igazgatója.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com