Nyugat-Dunántúl

Szakmát tanulhattak, állást találhattak és albérlettámogatáshoz is juthattak azok a hajléktalan emberek, akik az elmúlt két évben részt vettek a programban. A Savaria Rehab Team és négy konzorciumi partnere uniós támogatással valósította meg a pojektet a régióban 150 hajlékalan bevonásával. A tapasztalatokat a mai zárórendezvényen összegezték.

Editéknél nyáron jártunk, akkor mutatta meg új albérletét, ahova az integrációs programnak köszönhetően költözhetett családjával. Ő nemcsak lakbértámogatáshoz jutott. Miután elvégzett egy tanfolyamot, szobaasszonyként dolgozik egy négycsillagos szállodában már több mint egy éve.

Fiedlerné Böröcz Edit
"Ennek a tanfolyamnak köszönhetem, hogy munkahelyem van, mert a munkanélküli központba hiába mentem be, semmit sem tudtak ajánlani."

Mások szobafestőnek tanultak, de képeztek kárpitosokat, földmunkagép- és motorfűrész-kezelőket, illetve gépi takarítókat is. Aki sikeresen elvégezte a tanfolyamot, OKJ-s bizonyítványt szerzett. A projekt a munkába állást is segítette a foglalkoztatóknak juttatott bér- és járuléktámogatással.

Bujtás Edit - ügyvezető igazgató, Savaria Rehab Team Nonprofit Kft.
"85 főnek sikerült szakmát szereznie, 73-nak önálló lakhatást biztosítottunk, és a projekt segítségével 82 fő először bértámogtatással, később anélkül tudott elhelyzkedni a munakerőpiacon, akik a mai napig is foglalkoztatottak."

A projekt teljes költségét, 210 millió forintot a Társadalmi Megújulás Operatív Programból finanszírozták. Elkészült egy tananyag is, amely a hajléktalan emberek foglalkoztathatóságának és önálló lakhatásának előmozdítását célozza. Ez a későbbiekben más segítő szervezetek számára is hasznos lehet.

2012. március 20.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com