Nyugat-Dunántúl

Zalaegerszeg – Száznál többen jutottak munkához, sokan szakmát szereztek és 73 hajléktalan lakhatását sikerült megoldani, abban a kétéves, 210 millió forintos költségvetésű programban, amely minap zárult.

A hajléktalanok társadalmi és munkaerő-piaci integrációjáért meghirdetett nyugat-dunántúli programba a Magyar Vöröskereszt megyeszékhelyi és kanizsai szervezete mellett szombathelyi, kőszegi, mosonmagyaróvári intézmények, alapítványok kapcsolódtak be.

Mint Kardos T. Ádám, a Vöröskereszt egerszegi munkatársa elmondta, háromszáznál több hajléktalant szólítottak meg a 2010 júniusában kezdődött szűrés során. Vizsgálták a jelentkezők szociális helyzetét, tudását, motivációját, tanulási képességét. Másfélszázan kerültek be az integrációs programba, számukra három tábort szerveztek az életvezetési gondok feltárására, kezelésére, egyéni és csoportos felelősségvállalás fejlesztésére.

Ezt követően kezdődött hat szakmában a képzés, melyben kilencvenen vettek részt. Bútorkárpitos, motorfűrész-kezelő, gépi-takarító, szobafestő, szobaasszony, földmunkagépkezelő végzettséget szerezhettek, s öt fő kivételével mindenki eljutott a sikeres vizsgáig.

A program másik sikere, hogy 104 hajléktalan jutott álláshoz, és nyolcvan százalékuk két hónapnál hosszabb munkaviszonyt mutathatott fel. Támogattak 73 embert lakhatásában, ők képessé váltak ezt önerőből is fenntartani.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com