Nyugat-Dunántúl

Az utcán élő embereket karolja fel a Savaria Rehab-Team "Utolsó esély" programja. Ezzel a mintaértékű projekttel indultak egy bécsi magánalapítvány Sozial (szociál) Marie 2012 elnevezésű pályázatán, amely a szociális innovációt ismeri el. Bár díjat nem nyertek, a programot folytatják.

Szállást és étkezési lehetőséget kaptak, emellett a szenvedélybetegségekről való leszokásban is segítették ezeket az embereket a Savaria Rehab-Team szakemberei. Az átmentei szállónak ebben a szobájában élők mindannyian részt vettek az "Utolsó esély" programban.

Baranyai Alajos
"Bekerültünk ebbe a programba. Először csak ilyen ellátást adtak. Utána indították be, fizető munkára. Most stabil szerződésünk van mindegyikőnknek, ekik ebbe a programban részt vettek."

Alajos testvére, Zoltán 15 évig volt hajléktalan. Most- a programnak köszönhetően - varrómunkásként dolgozik. Állandó jövedelme van.

Baranyai Zoltán
"Az ember végülis céltalanságában iszik. Mikor semmit nem kell csinálni. Csak fölkelsz, és akkor vagy."

Az egy évvel ezelőtt indult programban eddig 21, korábban az utcán élő ember vett részt.

Lakner Dóra - foglalkoztatási koordinátor, Savaria Rehab-Team
"Négy órákat ilyen önkéntes munkában dolgoztak, és mikor már elmúltak az elvonási tünetek és a leszokás egyéb jellegzességei, akkor egyszerűsített foglalkoztatásban történt utána a munkavégzés."

A programban részt vevők közül 13-an már dolgoznak. Mivel ez jó eredménynek számít, a projekttel egy olyan szociális innovációs díjra is pályázott a cég, amely a megváltozott társadalmi-politikai körülmények kihívásaira adott jó megoldásokat ismeri el.

Stankovics Erika - szociális szolgáltatásokért felelős részlegvezető, Savaria Rehab-Team
"Az volt végülis a legfontosabb tapasztalat ebből, hogy láttuk, hogy működik egy ilyen program, és kapcsolatok építése. Az nagyon fontos, hiszen egyre több az olyan nemzetközi lehetőség, ahol esetleg mi is pályázhatunk."

Bár a díjat most nem nyertek, az "Utolsó esély" programot folytatják. Nyár elején egy újabb csoporttal foglalakoznak majd

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com