Nyugat-Dunántúl

Szombathely - Hajléktalanokat segítő program kezdődik Vas megyében. 82 millió forintot fordítanak arra, hogy Szombathelyen és Kőszegen csökkenjen a fedél nélküliek száma.

A Savaria Rehab-Team Kft. a kőszegi gondozási központtal közösen több mint 82 millió forint uniós és állami támogatásból származó pénzt fordít arra, hogy Szombathelyen és Kőszegen csökkenjen a fedél nélküliek száma. Ebből az összegből lakhatást, foglalkoztatást biztosítanak a kiválasztottaknak.

A Savaria Rehab-Team Kft.  munkatársai télen-nyáron folyamatosan segítik a fedél nélkülieket (Fotó: Benkő Sándor)

A Savaria Rehab-Team Kft. munkatársai télen-nyáron folyamatosan segítik a fedél nélkülieket (Fotó: Benkő Sándor)

A projekt potenciális elsődleges célcsoportja azok az utcán élő hajléktalanok, akikkel Szombathelyen az utcai szolgálat munkatársai, Kőszegen pedig a hajléktalan ellátásban dolgozó szociális munkások kapcsolatba kerültek. A projekt másodlagos célcsoportja azok az átmeneti szálláson élő hajléktalan emberek, akik a projekt során képessé tehetők az önálló lakhatás megteremtésére és megtartására, helyükre olyan utcán élők költözhetnek, akik az önálló életvitelre még nem képesek.

A projekt első hónapjában összesen 120 embert szólítanak meg, az elsődleges célcsoport esetében különösen hangsúlyos szerepet szánnak a személyes megkeresésnek a bizalomépítésnek. A szakmai team a szűrési folyamat végén személyre szabott diagnózist állít fel, ami alapján a menedzsment választja ki a pályázatban részt vevő 40 főt. Azokat, akik nem kerülnek be a programba, tartalékként tartják számon. A bevontakkal folyó szakmai munka alapja az egyéni fejlesztési terv, amit a szociális munkás készít el.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com