Nyugat-Dunántúl

Nemcsak megszépült, de funkciójában is megújult a Szőllősi Sétány 36. szám alatti épület, ugyanis a nappali hajléktalanszállóból alakították ki a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Központját. Így minden egy karnyújtásnyira van a D-i városrész lakói számára.

Az akadálymentesített épület földszintjén ízlésesen berendezett fogadóterem várja a déli városrész rászorulóit, az emeletén pedig felújított irodák szolgálják a 21 alkalmazottat. 2012 márciusában indult a munka, és mostanáig mintegy 6 millió 350 ezer forintból tették rendbe a Szöllősi Sátány 35. szám alatti épületét.

Fotó: Cseh Gábor

 

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében kiemelte, ez a projekt is bizonyítja, hogy Szombathely szociális rendszere széles körben kiépült. Hozzátette: az új épület négy funkciót lát el egyben. A családsegítő szolgálatot jelenleg 53 család veszi igénybe, 464 gyermek szorul a gyermekjóléti szolgáltatásra, 95-en élnek az adósságkezelő szolgáltatással, és lehetőség van az úgynevezett helyettesítő szülő szolgáltatás igénybevételére is.

Fotó: Cseh Gábor

 

Az épület régen óvoda volt, 2005-ben egy pályázat során a Savaria Rehab Teamhez került és a hajléktalanok nappali melegedőjeként működött. A mostani funkcióváltás az eredményezte, hogy a D-i városrész lakóinak ne kelljen a Wesselényi utcába menniük a problémáikkal, hanem közvetlen környezetükben kapjanak segítséget- mondta pohárköszöntőjében dr. Károlyi Ákos, az Egészségügyi és Közszolgálati Osztály vezetője.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com