Nyugat-Dunántúl

 

Bár a hirtelen jött hó már nagyrészt elolvadt, a hideg idő az előrejelzések szerint tartós lesz. A téli krízisidőszakban senki nem marad segítség nélkül a soproni hajléktalanellátásban.

1

A Flandorffer Ignác Szociális Intézmény Hajléktalanokat ellátó Intézetében a vasárnap éjjel érkezett hó és fagy érezhetően megemelte a szolgáltatást igénybe vevők számát. A téli krízisidőszakban különösen fontos, hogy figyeljünk egymásra: a rászorulókra, az idős emberekre és a hajléktalanokra. 

2

Városunkban és közigazgatási területén mintegy 120-130 hajléktalan él. Létszámuk évek óta állandó. A szakemberek jelenleg 5 olyan fedél nélküliről tudnak, aki szinte a nap 24 óráját az utcán tölti. A többség azonban számos intézményi szolgáltatást  igénybe vesz.

3

A Magyar utcában minden hétköznap déltől 60 adag étellel várja a rászorulókat a népkonyha. A téli krízisidőszakban civil szervezetek segítségével várhatóan a hétvégén is meleg ételhez juthatnak a hajléktalanok. A nappali melegedő itt minden hétköznap 8-tól 16 óráig tart nyitva. A centrum zárását követően a Kossuth utcába mehetnek a fedél nélküliek, ahol délután 5-kor nyit az éjjeli menedékhely. A szakemberek ígérik: a soproni hajléktalanellátásban ezen a télen sem marad senki segítség nélkül.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com