Nyugat-Dunántúl

A 'Tágas városom kis lakásra cserélem' elnevezésű program keretében 53 hajléktalan költözhet albérletbe Győrben és Mosonmagyaróváron. Pécs nehéz gazdasági helyzetben van, de előteremti a hajléktalan-ellátáshoz szükséges forrásokat. A város számára fontos, hogy az ott élő 1500 hajléktalan számára megfelelő ellátást biztosítson, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megelőzze az utcai kihűléseket a téli időszakban.

 Győrben 50 olyan ember lelhet otthonra, aki előtte hajléktalanszállón, az utcán vagy lakhatásra alkalmatlan épületekben húzta meg magát. A tavaly szeptemberben indult program keretében már 35-en beköltöztek, és a tervek szerint január végéig a többieket is el tudják helyezni. A pályázaton elnyert 100 millió forint nyolc, illetve 12 hónapra biztosít támogatást a programban részt vevő hajléktalanok számára, mondta a közrádióban Sütő Szabolcs projektfelelős. Hozzátette: az eddigi tapasztalatok arra engednek következtetni, hogy nagy valószínűséggel a támogatottak 70-80 százaléka a támogatási időszak letelte után is megállja a helyét.

 A lehetőségre a hajléktalanok közül nagyon sokan pályáztak, ahhoz azonban, hogy valaki bekerülhessen a programba, bizonyos feltételeknek meg kellett felelnie, tette hozzá Sütő Csaba, a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője. A leglényegesebb a személyes felelősség felébresztése volt.

 A program célja a reintegráció elősegítése, ezért a költözést követően a társadalmi beilleszkedést egy utógondozói csoport is segíti, amelynek tagjai között szociális munkások, addiktológus, illetve mentálhigiénés szakemberek is vannak.

 Idén is rendelkezésre állnak a hajléktalan ellátáshoz szükséges források Pécsett, jelentette be az önkormányzat illetékes bizottságának a vezetője. Minden érintett szereplőnek sikerült felkészülnie - mondta Moór Eszter. Tájékoztatása szerint az állam által biztosított normatíva, illetve a város 43 millió forintos támogatása elegendő lesz az idei krízisidőszak kezelésére. Folyamatosan biztosítják a működéshez szükséges kiegészítő forrásokat, a hajléktalan betegek ápoló otthonától a téli krízis férőhelyekig minél jobb színvonalat igyekeznek nyújtani és minden rászorulót elérni, nyilatkozta szociális bizottság vezetője - írja a hirado.hu.

hirado.hu


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Videók

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com