Nyugat-Dunántúl

Már harmincöt hajléktalant juttattak albérlethez Győrben, és további tizenötnek keresnek hasonló lehetőséget abból a csaknem százmillió forintból, amelyet a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat által vezetett konzorcium nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében.

 A lakások bérleti díját a konzorcium a pályázati pénzből fedezi egy éven át a korábban az utcán élőknek, és nyolc hónapig azoknak, akik a szolgálat átmeneti szállójából költöznek az albérletbe. Lakhatásuk feltételeinek megteremtésével a hajléktalanok megkapják az újrakezdés lehetőségét - mondta a projektvezető, hozzátéve, hogy az érintettek szinte kivétel nélkül dolgoznak, ás a lakhatási támogatás hozzásegítheti őket az önálló élethez.

 A projektvezető szólt arról, hogy a támogatottak általában ketten-hárman laknak egy-egy kiadott lakásban, amelynek a rezsiköltségeit maguk fizetik. Abban, hogy a támogatás határidejének lejárta után is fenn tudják tartani az albérletet, az utógondozói hálózat munkatársai segítenek nekik.

 A program a TÁMOP 97 millió forint támogatásából valósul meg. A konzorcium tagja a segítőszolgálaton kívül a győri Segítőház Alapítvány és a mosonmagyaróvári kistérségi szociális intézmény. Utóbbi jóvoltából két hajléktalan már albérletbe költözött, és még egynek keres lakhatási lehetőséget az intézmény, mivel a projektben három otthontalan fedélhez juttatását vállalta.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com