Nyugat-Dunántúl

Erről tájékoztatta a Zalai Hírlapot Kardos T. Ádám, a Vöröskereszt szakmai vezetője. A segélyszervezet zalaegerszegi szállásán negyvenen kaphatnak átmeneti elhelyezést, amit 30 férőhely egészít ki az éjjeli menedékhelyen. Télen utóbbi helyen további 15 személyt tudnak elhelyezni, ám ilyenkor a nappali melegedőben is lehet éjjel aludni, így még 10 ember juthat fedélhez. Nos, jelenleg az összes helyük foglalt. Tapasztalataik szerint harminc körüli azok száma, akik ezt a szolgáltatást nem veszik igénybe és utcán élnek Egerszegen. Köszönhető annak, hogy egy program segítségével nemrég 19-et albérlethez juttattak. Ők a vöröskeresztesek rendszeres támogatása mellett élik mindennapjaikat.

A zalaegerszegi nappali melegedőn. Télen tízen itt is elalhatnak. Fotó: Katona Tibor

Nagykanizsán az éjjeli menedékhely félszáz férőhelyét télen időszakosan húsz krízisszállással erősítik meg. Az átmeneti szállásukon harmincöten kaphatnak helyet, míg a dél-zalai város utcáit 20-30-an tekintik állandó lakóhelyüknek. Keszthelyen a nappali melegedőbe pedig 6-8 hajléktalan szokott betérni. Itt az utcai szociális munkások hetente kétszer keresik fel a rászorulókat, míg a másik két városban az úgynevezett teajárat naponta visz meleg innivalót, szükség esetén pedig ruhaneműt és élelmiszert is.

A nyugat-dunántúli régiót ellátó vöröskeresztes krízisszolgálat naponta két-három hívást kap – közölte Kardos T. Ádám. Elmondta még: emellett nagyon sokszor nyújtanak segítséget a rendőrök, mert gyakran visznek be az ellátóhelyekre bajban lévő hajléktalanokat. Lakásában magára maradt, kihűléstől veszélyeztetett emberhez mostanában nem hívták ki a krízisautójukat – tudtuk meg.

Arany Gábor


Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com