Nyugat-Dunántúl

Pályázati támogatásból korszerűsítenék és bővítenék a mosonmagyaróvári hajléktalanszállót. Az intézmény jelenleg ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik, mivel nem felel meg az előírt feltételeknek.


A fenntartóváltásból adódó ismételt engedélyezési eljárás során ezúttal is ideiglenes működési engedélyt kapott a mosonmagyaróvári hajléktalanszálló. A tárgyi feltételek ugyanis nem felelnek meg a jogszabályoknak: a lakószobák egy főre jutó alapterülete nem éri el a 4 négyzetmétert. A szálló engedélyezett férőhelyszáma 28, ezzel szemben 35 hajléktalan tartózkodik az intézményben úgy, hogy a krízishelynek kinevezett egykori határőrlaktanyában heten húzzák meg magukat. A szálló épülete évek óta felújításra szorul, a többi tárgyi hiányosság a működést nem, de a minőségi munkát veszélyezteti. Szükséges a fűtés korszerűsítése, bútorok cseréje, interjúszoba és raktár, valamint a betegek elkülönítésére szolgáló helyiség kialakítása. Emellett a tervek közt szerepel az intézményi férőhelyek bővítése, ami az igények miatt szükségessé is vált.

A működés feltételeinek javítására a hajléktalanokért közalapítvány minden évben hirdet pályázatot: támogatás igényelhető a tárgyi feltételek javítására, az ellátás fejlesztésére és férőhelyek bővítésére. A beruházásra legfeljebb 30 millió forint igényelhető, amihez a szükséges 10 milliós önrészt az önkormányzat tulajdonosként biztosítja. A szállón tervezett beruházás magában foglalná a fűtéskorszerűsítést, az ablak- és a tetőcserét is.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén határozott arról, hogy támogatják a hajléktalanszálló férőhelybővítésére kiírt pályázat beadását, ehhez a város vállalja az önrész biztosítását.

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com