Nyugat-Dunántúl

- A lakhatással, munkával, képzéssel az integrációért programba legalább másfélszáz hajléktalant szeretnénk bevonni a régióban - kezdte Kardos T. Ádám, a Vöröskereszt zalaegerszegi szociális munkása. - Zalában eddig 90 fő jelentkezett nálunk, a megyeszékhelyen, illetve a nagykanizsai hajléktalanszállón. Ugyanis azokra számítunk, akik ezekben az intézményekben élnek, illetve fedél nélkül az utcán vagy nem lakásnak való helyeken húzzák meg magukat - magyarázta.

Az uniós támogatású, 210 millió forintos költségvetésű, 2012. március végéig tartó program keretében hatféle szakmában indítanak 300- 700 órás képzést a munkaügyi központtal együttműködő intézmények. A zalai szervezetnél például motorfűrész kezelői és bútorkárpitos szakmát lehet majd megszerezni, ezekre 15-15 főt iskoláznak be. Feltétel a nyolc általános, de ha kell, ennek elvégzésében is segítenek, tudtuk meg.

Az első tanfolyamok szeptemberben indulnak, és ezek idejére a résztvevők a minimálbérnek megfelelő összegű megélhetési támogatást kapnak, az eredményes vizsgát követően pedig segítik az elhelyezkedésüket.

A program segítséget kínál azoknak is, akik rendelkeznek már szakmával, de lakhatásuk megoldatlan, ami gyakran akadálya a munkavállalásnak. Ők albérleti támogatást kaphatnak, hogy idővel saját lábukra állhassanak. Emellett azzal is segítenek, hogy a munkabér, illetve a járulék egy részét átvállalják a foglalkoztatóktól, hogy megőrizhesse kenyérkeresetét a hajléktalan, foglalta össze Kardos T. Ádám.

Amennyiben teljesül az új Magyarország fejlesztési terv keretében életre hívott TÁMOP integrációs program célkitűzése, akkor a régióban legalább 90 hajléktalan kap piackonform képzést és 75 szerezhet OKJ-s szakmát, 60 kaphat önálló lakhatásához támogatást, ami alkalmassá teszi, hogy képezhető legyen és elhelyezkedhessen, 30 sorstársuk pedig segítséget kap munkahelye megőrzéséhez a bére, járuléka támogatásával.Támogatással teszik őket képezhetővé

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Időjárás Budapest
Int.ker.TESZT

intker.terk.TESZT

Komment

Pályázatfigyelő

 

www.pafi.hu

Regionális hajléktalan ellátók diszpécserszolgálatai és hajléktalan ellátással kapcsolatos információs oldal.
A beküldött hírek, cikkek és fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenűl tükrözik a tulajdonos álláspontját, minden egyes hozzászólás a szerző saját véleménykifejtése, amelynek tartalmáért a fórum üzemeltetője nem vállal felelősséget. (2007-2018)
A domain nevek és az oldal tulajdonosa: Buzás Endre 2007-2018 ©

http://diszpecserportal.huhttp://otthontalanok.hu, http://hajléktalan.hu, http://latszom.com